Hur man testar för cancer i urinblåsan

Det finns flera tekniker läkare använder vid test för cancer i urinblåsan . Tester kommer även ange stadium av cancer . Den första varningen tecknet på sjukdomen är oftast blod i urinen . Blodet kan även ändra färgen på din urin till ett blekt gulröd eller en mörkare röd . Vissa personer kanske inte märker blod i urinen , men små mängder kommer att dyka upp under testet
en

Ge din läkare en fullständig anamnes för att se om du är i riskzonen för cancer i urinblåsan eller upplever symtom . Om läkaren misstänker cancer kommer hon utföra en fysisk undersökning , kolla ändtarmen och slidan för att känna för en tumör .
2 .
Skicka in ett urinprov så att den kan granskas i mikroskop under vad som kallas en urincytologi . Detta förfarande kommer att dyka upp cancerogena eller precancerösa celler . Dessutom kommer en urinodling utesluta en infektion , som kan orsaka samma symptom som cancer i urinblåsan.
3 .
Förvänta din läkare att rekommendera en cystoskopi om han misstänker cancer i urinblåsan. En urolog , som är specialist i urinvägarna , kommer att utföra proceduren i sitt ämbete eller operationssalen . Han kommer att sätta en flexibel fiberoptisk slang med en ljus och en lins i urinblåsan , genom urinröret
4
Acceptera lokalbedövning för en cystoskopi . det kommer numb blåsan . Om läkaren väljer att använda en spinal eller generell anestesi , vet att du måste gå till en operationssal .
5 .
Låt läkaren göra fluorescens cystoskopi medan han gör det rutinmässiga cystoskopi . Han kommer att sätta ämnen som kallas porfyriner i urinblåsan eftersom de klamrar sig fast vid cancerceller . När han lyser ett blått ljus genom cystoskopet , cellerna med porfyriner lyser , indikerar var cancerceller finns .
6 .
Få en biopsi om blåsan ser onormala eller om det är en tillväxt närvarande . Den del vävnad kommer att undersökas med mikroskop . Testet kommer att avgöra hur mycket cancern har utvecklats och hur djupt den har penetrerat blåsväggen , viktiga faktorer för att fastställa en behandlingsplan.
7 .
Vet att din läkare kan göra urinblåsan tvättar under cystoskopi för att söka efter cancerceller . Han kommer att sätta en saltlösning i urinblåsan genom en slang , ta sedan bort det för att testa .
 

tips och varningar


 

  • Tala med din läkare om alla de förfaranden hon vill utföra . Var väl utbildade och förstå tester för din egen sinnesfrid .
  • inte rädd att ställa frågor.
5140029274.pdf 5140029295.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.