RF cancer botemedel

Radiofrekvent ablation , också känt som RF-ablation eller RFA , är en form av lokal hypertermisk behandling av maligna tumörer . Levercancer har i särklass sett de mest positiva resultaten från denna typ av behandling , främst beroende på storlek och tillväxtmönster av tumörerna , men det har också varit gynnsam i andra former av cancer , som njure , lunga och ben . Trots sin monikern innebär att RF-ablation är en form av strålbehandling , de två formerna av behandling är faktiskt ganska annorlunda

Radiofrekvensablation Ablation

Med radiofrekvens ablation , är en nål in direkt i elakartad tumör sig att släppa ut högfrekventa radiovågor . Eftersom radiovågorna tränga igenom malign vävnad , höja de inre temperatur av tumören till någonstans mellan 122 till 212 grader C. Denna ökning av temperaturen effektivt skadar onormala celler, ofta får dem att dö och ärr . Men diffunderar detta förfarande endast till en parameter i cirka 3 till 5 centimeter , så denna form av behandling används vanligen för mindre cancer , som skulle ses i levern samt njure, lunga eller ben .

Effekt

Som tidigare nämnts har cancer i levern sett mest nytta av användning av RF-ablation . Levercancer är en mycket mer långsamt växande form av cancer som oftast stannar som finns i orgel , som gör att denna typ av lokal behandling . När RF-ablation administreras , resulterar det ofta i " fullständig celldöd " av tumören , enligt Mayo Clinic , i synnerhet när tumören är mellan 3 till 4 cm i storlek . Men detta förfarande är också konstruktivt att behandla metastaserande cancer i levern och kan användas som en form av komplement vård , till exempel med kirurgi , kemoterapi och även strålbehandling.

med andra former av cancer , vilket kan ses i njure, lunga eller ben , kan RF-ablation användas när traditionell behandling antingen inte är ett alternativ eller har misslyckats . Kirurgiska ingrepp , kemoterapi och strålbehandling är de mest åberopas behandlingar för dessa typer av cancer , men RF-ablation har sett framgång i dessa fall. Det är fortfarande en livskraftig och fördelaktig kurs i vården , särskilt när tumörerna är små och låg i antal .

Fördelar

Precis som med någon form av behandling , har RF- ablation sin egen särskilda grupp av förmåner . Två av de mest gynnsamma är dess invasionsförmåga och dess risker . RF-ablation är både minimalt invasiva och innebär minimala risker för patienten . Detta beror främst på bristen på snitt behövs för att utföra förfarandet. Allt som krävs är införandet av en nål för att administrera radiovågor . Det är också ganska lätt att utföra proceduren igen , vilket gör det en effektiv form av vård för återkommande tumörer .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.