Vad är inflammatorisk cancer ?

Inflammatorisk cancer , även känd som inflammatorisk bröstcancer ( IBC) , är en mycket aggressiv och ovanlig form av bröstcancer som i regel uppstår när cancerceller delar sig okontrollerat och därmed leda till blockering av lymfkärlen i huden . Detta blockering leder ofta till ett tillstånd vari brösten blir svullna och bli rödaktig i färgen . Enligt personalen på Mayo Clinic , har överlevnaden av denna form av bröstcancer är mycket låg jämfört med andra former . Tidig diagnos och upptäckt är kritiska .

Orsaker till IBC

Som med andra former av bröstcancer , de flesta av de fall av inflammatorisk bröstcancer är idiopatisk ( har ingen specifik orsak) . Men enligt de Mayo Clinic , ålder, kön och hudfärg tros vara riskfaktorer . Det har konstaterats att inflammatoriska cancer generellt uppträder hos kvinnor runt en ålder av cirka 60 till 65 år , och att svarta kvinnor har en ökad risk jämfört med vita kvinnor .
män också kan utveckla detta villkor , men det är mycket sällsynta och oftast bara hos män runt 70 år .

Symtom på IBC

Några av de vanligaste symtomen och tecknen som är förknippade med inflammatorisk bröstcancer smärta nära brösten , förstoring av en eller båda brösten , rödaktiga eller rödfärgning av brösten , klåda nära bröst och bröstvårtor retraktion eller aktiv vridning av bröstvårtorna bland annat .
Andra vanliga symptom på IBC svullnad eller inflammation i armar , bildandet av en klump i närheten av brösten och hög feber .

Diagnos av IBC

Som standard tester som används för att diagnostisera andra former av bröstcancer inte ge korrekta resultat för inflammatorisk bröstcancer , nyare former av diagnostiska tester som används .
Surgical är biopsi ett av de vanligaste testerna används för att diagnostisera och upptäcka IBC . I denna metod är stora prov i huden på brösten och den underliggande vävnaden opererats bort från patientens kropp, och dessa prover undersöks sedan av läkare . Denna form av diagnos ger en bättre chans att upptäcka och identifiera cancerceller i brösten .
Efter denna identifiering och undersökning av cancerceller , är tekniker som mammografi och ultraljud används för att bekräfta resultaten av kirurgisk biopsi .

Kirurgi

Kirurgi är den vanligaste formen av behandling rekommenderas att personer som lider av IBC . I denna behandling form är en del av brösten och underliggande vävnad som har infekterats opererats bort från patientens kropp för att förhindra ytterligare spridning av cancer till olika andra delar av kroppen .

andra behandlingsmetoder

Annan behandling tekniker som strålbehandling , hormonbalans terapi och vissa anti droger cancer såsom tamoxifen , raloxifen bland annat används ofta av läkare att behandla patienter som lider av inflammatorisk bröstcancer .
inom strålterapi, balkar höga energi projiceras på cancerceller . Dessa balkar hjälp att döda och skada de infekterade cellerna. Hormonbalans behandling samt läkemedel mot cancer bidra till att upprätthålla hormonbalansen i kroppen , eftersom ökade nivåer av östrogen är ofta förknippad med utveckling av brösttumörer .

3120028128.pdf 4120028136.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.