hur man kan förebygga cancer från alkohol och rökning

Det finns betydande bevis för att röka cigaretter eller cigarrer och dricka alkohol kan orsaka cancer . Genom att använda förebyggande metoder , kan individer minska risken för cancer från alkohol och rökning . Tillsammans med avhållsamhet , det finns många saker en människa kan göra för att bygga upp immunitet i hennes kropp och ytterligare minska risken för cancer

anvisningar


1 .
Sluta röka nu . Personer som röker ett paket cigaretter om dagen fördubblar sitt risken för cancer. De som röker två paket om dagen kommer att tredubbla sin risk att utveckla cancer . Men nästan omedelbart efter den individuella slutar röka helt , börjar risken för cancer sjunka . Det finns många nikotinprodukter som hjälper individer att sluta röka , till exempel tandköttet och plåstret . Rådgör med din läkare om du behöver mer än dessa produkter för att hjälpa avvärja suget efter nikotin .
2 .
Undvik att dricka för mycket alkohol. Din kropp blir alkoholen till en kemikalie som heter acetaldehyd . Denna kemikalie är det som gör individen känner Hungover morgonen efter en stor dricka binge . Denna kemikalie är också känt för att orsaka cancer genom att göra cellerna i levern växa snabbare än normalt . Dessa celler är då mer benägna att ha gen förändringar som kan orsaka cancer att utvecklas .
3 .
dricker rött vin med måtta . Vissa experter menar ett glas rött vin varje dag bidrar till att minska risken för cancer och andra sjukdomstillstånd . Men det är viktigt att dricka bara med måtta . Mer än ett glas vin , en drink eller en öl varje dag kan öka risken för cancer .
4 .
Ändra din kost för att minska cancer . Frukt och grönsaker kan spela en viktig roll för att förebygga cancer . Att äta rätt mängder av dessa livsmedel i kombination med avhållsamhet från röka och dricka för mycket alkohol kan förebygga cancer . Enligt forskare , äter sex portioner frukt och grönsaker per 1000 kalorier kan bidra till att minska risken för cancer med 29 procent jämfört med personer som äter ungefär 1 . 5 portioner per 1000 kalorier (se Resurser avsnitt nedan ) .
5 .
få regelbunden motion . Man bör åtminstone gå i cirka 15 minuter om dagen . Kardiovaskulära övningar och aeroba övningar kan också vara till hjälp i att stärka immunförsvaret samt slåss mot fria radikaler , som är kända för att orsaka cancer .
6 .
Skaffa regelbundna hälsokontroller . Förebyggande åtgärder är viktiga när det gäller allvarliga hälsotillstånd som cancer . Alla individer bör få regelbundna hälsokontroller en gång om året eller så ofta som deras enskilda läkare .
 

7170031231.pdf 7170031301.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.