småcellig cancer symtom

Den vanligaste dödsorsaken i cancer bland både män och kvinnor är lungcancer , med småcellig cancer står för 25 procent av alla lungcancer . Det antingen finns till bröstet eller sprider utanför bröstet . I de flesta fall är operation sällan ett alternativ eftersom den, med den tidpunkt då cancer upptäcks , har det redan spridit sig till andra delar av kroppen . Ungefär 1 /4 av dem som diagnostiserats med småcellig cancer har inga symptom och diagnostiseras av misstag när en lungröntgen utförs av en annan anledning . När symptom verkar , är det efter att cancern har kommit

blodigt slem

Även känd som hemoptys , det . blodiga slem kommer från hals eller lungor . Det är inte att förväxla med blödningar från munnen , svalget eller mag -tarmkanalen , utan det är blödning som uppstår i luftvägarna . Blodigt slem ser ofta ut som bubblor eftersom det blandas med luft och slem och är normalt klarrött till färgen . Det kan också framstå som rostfärgade och kan ibland innehålla strimmor av blod.

Bröstsmärtor

Detta beskrivs som ett obehag eller fullhet kan du känna dig var som helst i framför kroppen , som ligger mellan halsen och övre delen av buken . Även om många som upplever det är rädda att de har haft en hjärtattack , det finns många orsaker till denna smärta , ingår småcellig cancer . I verkligheten kan alla organ eller vävnad vara den underliggande orsaken till smärtan , inklusive lungor .

Hosta

Trots att det är kroppens naturliga sätt att hålla sin luftvägarna rena , kan en kronisk hosta vara en indikation på en allvarligare problem eller sjukdom . Om den åtföljs med blodigt slem , kan den bakomliggande orsaken mycket väl vara småcellig cancer .

aptitlöshet

Ofta när cancern är närvarande , kommer den person aptit minskning trots kroppens kalori behov . Detta kan i slutändan leda till oavsiktlig viktminskning, trötthet och svaghet också.

andnöd

Detta uppstår på grund av stopp i luftflödet till delar av lungorna på grund av förekomsten av en tumör . Vissa ytterligare symtom kan vara svullnad i ansiktet, feber , heshet och svårigheter att svälja.

3120028025.pdf 3120028054.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.