spinal cancer symtom

Även om det är möjligt för en tumör på ryggraden till cancerceller , de flesta spinal cancerfall är metastaserande , vilket innebär att cancer har sitt ursprung i en annan del av kroppen och sprider sig till ryggraden . När cancern sprider sig eller har sitt ursprung i denna region , så påverkar det vanligtvis en eller flera av ryggkotorna , men kan också orsaka kompression i ryggraden . Om en person utvecklar spinal cancer , antingen primär eller sekundär , kommer han att drabbas av olika symptom på sjukdomen

Smärta

Av alla spinal cancer symptom är smärta det vanligaste . Denna smärta är antingen lokaliserad till baksidan eller spridd ut i armar och ben . Dess utveckling beror enbart på placeringen av onormal tillväxt . Om cancern orsakar en liten mängd av inflammation och irritation kvarstår smärtan vanligen inom de tillbaka . Om cancern sätter press på nerverna , diffunderar smärtan ut i samband lem . Oavsett orsaken till smärta , orsakar spinal cancer mer kroniska och ihållande obehag som förvärras vid användning .

Svaghet

Om cancern platser tillräckligt tryck på nerverna , kommer en person lider av svaghet . Detta beror till stor del av störningarna i impuls från ryggraden . Om cancern visas en stor inflammation i ryggen , är hjärnan inte längre kan kommunicera med benen , orsakar svaghet . När detta meddelande avbryts , kan en person ha svårt att gå , bära , nå eller förstå .

känslighet

Cancer i ryggraden kan påverka känslan av beröring . Eftersom ryggmärgen är epicentrum av nerver , någon inflammation eller tryck ut på detta område kan resultera i en minskning av sensation . Objekt kan inte längre känner lika varmt eller kallt vid beröring . Raster och sår kan inte längre framkalla samma smärtsamma svar . I likhet med hjärnans oförmåga att kommunicera med armar och ben, armar och ben inte klarar av att fullt ut kommunicera med hjärnan.

Inkontinens

Spinal cancer kan också orsaka inkontinens . Detta symptom är ganska likt svaghet , eftersom trycket är placerad på vissa nerver i ryggraden som är ansvariga för både blås-och tarmfunktion . Om impulser störs , kan den orsaka en person att tappa kontrollen över sin urinblåsa , tarm eller båda .

Förlamning

Som spinal cancer förskott , kan en person drabbas av förlamning . Beroende på svårighetsgraden av cancer , kan förlamning isoleras till en lem eller ut i alla fyra . Storleken och placeringen av tillväxten dikterar mängden förlamning , eftersom cancer kan komma till den punkt där nerverna är till synes brister eller en skada har bildats på nerv i sig .

4120028137.pdf 4120028139.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.