vad är invasiva duktal cancer behandlingar ?

Invasiva duktal cancer , eller IDC , är en typ av bröstcancer som är ganska vanligt , omkring 70 procent av diagnoserna bröstcancer är IDC . IDC börjar bildas i slemhinnan i ledningar som transporterar mjölk i brösten , så småningom ut i den angränsande bröstvävnaden . Denna typ av cancer metastasizes lätt , eller sprider sig till andra delar av kroppen , som börjar med antingen din lymfkörtlar eller blodet , där det sedan transporteras överallt. Behandling av IDC beror på mellanstationerna , som avgör hur stor tumören är , gradering av tumören , hur mycket av bröstet påverkas , och hur långt cancern har spridit .

Kirurgi

Kirurgi är förmodligen den vanligaste behandlingen för bröstcancer , även om det kan gå hand i hand med andra behandlingar , såsom cellgifter eller strålning . Det finns olika typer av operationer som kan din läkare överväga , beroende på ditt specifika fall .
I en typ av kirurgi , kommer läkaren att gå in , och han kommer bara bort själva tumören och bara en liten bit av angränsande bröst vävnad , och några av lymfkörtlar som finns i armhålan kan tas bort också . Detta kallas för en lumpectomy .
I den andra typen av operation , kan läkaren vill ta bort bara en tilldelad del av bröstet tillsammans med tumören , samt några lymfkörtlar . Detta kallas för en partiell mastektomi .
I en tredje typ av kirurgi , kan läkaren välja att ta bort hela , hela bröstet . Detta kallas för en mastektomi . I en radikal mastektomi , muskel som ligger under bröstet kommer också att tas bort , liksom lymfkörtlarna .

strålning

Strålning ofta går hand i hand med kirurgi . Den använder stora mängder energi i form av balkar som syftar till det område där cancer inträffade , i detta fall , bröst och dess omgivningar. Totalt strålning kommer strålen träffar bröst , lymfkörtlar och muskel -området . I partiell strålning träffar det endast det område där tumören var belägen . Partiell strålning ges under fem till 10 dagar , medan den totala strålning ges dagligen under fem till sju veckor .
Strålning kan också implanteras i området runt där cancern var belägen genom frön eller pellets . Detta kallas brachyterapi .

Cytostatika

Cytostatika kan användas före din operation för att hjälpa till att minska storleken på din tumör , eller den kan användas efter operation , särskilt om din cancer har spridit eller din tumör är större än 1 centimeter . Det har gett vanligen genom IV till blodomloppet. Cellgifter påverkar inte bara cancerceller , men också angriper friska celler , vilket leder till många biverkningar , inklusive förlust av ditt hår , extrema magbesvär och andra infektioner och munsår och trötthet . Det ges vanligtvis under några dagar, så har du ett par dagar att återhämta sig från det innan du beger dig in igen för fler . Cellgifter kan ta månaders behandling , en del så länge som sex månader . Några av de former av cellgifter inkluderar Adriamycin , Cytoxan , Taxol , metotrexat och fluorouracil .

Hormoner

Hormonbehandling kan användas före din operation för att hjälpa till att minska storleken på din tumör , men den används oftare när du har haft andra behandlingar att antingen komplettera de behandlingar eller för att förhindra att cancern återkommer. Din läkare kommer att behöva testa för att se om din cancer har hormonreceptorer , vilket innebär att cancern är känslig för östrogen och progesteron. Om det har hormonreceptorer , då cancercellerna segmentet och växa om de kommer i kontakt med östrogen och progesteron. Mediciner kan ges för att förhindra detta . En typ av medicinering är Tamoxifen , som syftar till att blockera östrogen från att nå cancerceller , alltså stoppa celltillväxt . Om du redan har gått igenom klimakteriet , kan mediciner som Arimidex minskar utbudet av östrogen i kroppen . Om du inte har gått igenom klimakteriet , kan din läkare välja att antingen ta bort äggstockarna eller hålla dem från att arbeta för lite med en medicin som heter Lupron .

Riktade HER- 2 Therapy

Din läkare kommer att testa din cancer se om den har receptorer för HER- 2 , vilket också innebär att cancern producerar HER- 2 , som är ett protein som hjälper cancer att växa snabbt . En medicinering för denna typ av cancer är Herceptin , som syftar till att blockera signalerna som hjälper tumören att växa . Det är oftast ges intravenöst i veckan i 52 veckor . Tykerb är en annan form av denna terapi som arbetar för att blockera kinaser , eller signaler protein inne i cellen , vilket minskar tillväxten . Tykerb tas oralt .

andra läkemedel

En annan medicin som är mer specifika för cancercellen är Avastin , som arbetar för att hindra blodet från att gå till tumören . Om tumören försöker bana väg för mer blod för att få in, kommer detta läkemedel hjälpa till att sätta stopp för detta genom att hämma produktionen av nya blodkärl och därmed stoppa leverans av blod .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.