Hur börjar ben cancer ?

Bone cancer är en typ av cancer som utvecklas i ben eller påverkar skelettet. Ärftliga ben cancer är sällsynta , och de flesta ben cancer är kontrakterade från andra cancerceller i olika organ i kroppen . Bone cancer utvecklas på samma sätt som andra former av cancer .

utveckling

ben cancer och andra cancerformer börjar när celler i kroppen börjar växa exponentiellt . Dessa cancerceller växer onormalt och , till skillnad från andra celler i kroppen som ständigt växer för att fylla döda celler , cancerceller fortsätta att växa även när det inte finns andra celler för att ersätta . Cancerceller växer onormalt formade och försöker utföra alternativa funktioner , ofta angriper friska cellerna. Skelettcancer börjar när celler i benmärgen börjar växa på detta sätt , eller när cancerceller från andra delar av kroppen infektera märg i benen .

Typer

Det finns två huvudtyper av ben cancer , de som orsakas av ärftlighet tillväxten av cancerceller , kallas primär ben cancer , och de som utvecklas som cancerceller sprider från andra delar i kroppen , kallas sekundär ben cancer . Ewing sarkom , chordoma , osteosarkom , fibrosarkom och maligna fibrösa histiocytoma är exempel på de vanligaste ben cancer .

Symtom

Det vanligaste symtomet kände av en person som har skelettcancer är smärta som blir värre med tiden . Eftersom artrit drabbar människor på samma sätt , vanligtvis skelettcancer går oupptäckta i flera år efter det utvecklas . Ibland klumpar ben påverkas med cancertumörer kommer att utvecklas inne i benen eller runt ben , vilket gör skelettcancer mer uppenbara . Bones påverkas med cancer blir svaga och kan lätt gå sönder och brustit.

Diagnos

Eftersom skelettcancer ofta går odiagnostiserad under åren , läkare schema ofta röntgen , ben skannar täthet och MRI för äldre patienter som fått strålbehandling eller exponering för andra länkade saker att orsaka cancer. Sådana prov kommer att planeras även för patienter med reumatiska symtom och besvär av pågående smärta . Efter en tumör upptäcks , om man är identifierad, är en biopsi prov erhålls normalt i syfte att ytterligare undersöka cancerceller och klassificera vilken typ av skelettcancer .

Behandling

De tre stora behandlingar som används för att befria kroppen av skelettcancer är strålbehandling , kirurgi och kemoterapi . Strålningen behandlingar kommer att bestå av en koncentrerad strålning ray syftar till att infekterade ben i kroppen, strålning behandlingar är vanligtvis ges dagligen i flera veckor. Kirurgiskt ingrepp för skelettcancer innebär avlägsnande av de inre , berörda delar av ben , metall eller stark plast kan ympas in för att ersätta delar av det borttagna ben . Cytostatika för skelettcancer består av injektioner av kemiska läkemedel direkt i blodet via en hamn oftast placerad på bröstet .

9200033294.pdf 10200033298.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.