Vilka är de behandlingar för esophogeal cancer ?

Matstrupen är en del av matsmältningsapparaten . Det är en muskulös röret som förbinder magen och munnen genom att utvidga genom halsen . När celler börja växa utom kontroll i matstrupen , kan matstrupscancer förekomma . Cancer börjar ofta i slemhinnan i matstrupen , när skivepitelceller ( den normala celler i slemhinnan ) urarta till en elakartad tumör ( kallad skivepitelcancer ) . Vissa cancerformer , som kallas adenocarcinom börjar också i botten av matstrupen intill magen . Den typ av behandling beror på storleken av cancer, omfattningen av den berörda matstrupen och vilken typ av cancer

Diagnos

Matstrupscancer måste vara korrekt diagnostiserad innan den kan behandlas . Inledningsvis är en endoskopi för att diagnostisera matstrupscancer . I detta test använder en läkare teleskop för att titta i din esofageal foder för att försöka upptäcka onormala områden . Om läkaren ser onormala områden , tar han en liten bit vävnad som skall biopsier från området . Cancer kan också diagnostiseras med hjälp av röntgenstrålning , efter en speciell vätska sväljas som gör att onormala celler grupperingar för att visa upp i röntgenstrålning .

Behandling

Det finns många faktorer som går att fastställa lämplig behandling för esofageal cancer . Läkaren anser att stadium av cancer , steg jag cancer är oftast mycket lättare att behandla än stadium IV cancer , som inte längre kan botas och istället bara hanterbar . Eftersom de flesta esofagus cancer inte upptäcks förrän de är ganska avancerade och symtom börja visas , är esofagus cancer ofta diagnosen i ett sent skede .

icke-metastatisk matstrupscancer

icke-metastatisk matstrupscancer hänvisar till cancer som återstår lokal till matstrupen , det inte har spridit sig till andra organ . Målet för behandling av icke- metastatisk matstrupscancer är att bota cancer genom att avlägsna alla spår av cancerceller från kroppen . Behandling innebär oftast en kombination av kirurgi, kemoterapi och strålbehandling. De cellgifter och strålning kan ges innan operationen eller efter operationen , beroende på patientens behov och det beslut som läkare som ger vård .

Kirurgi

operation som utförts för att avlägsna cancer som är lokal till matstrupen kallas esophagogastrectomy . I en esophagogastrectomy , är den berörda delen av matstrupen innehåller cancer bort . Den övre delen av magen och lymfkörtlar i närheten av cancer tas också bort . Nedre magen då bifogas den återstående delen av matstrupen (med en bit av tjocktarmen vid behov ) ska tillåta att livsmedel fortsätter att passera genom matsmältningssystemet.

metastaserad matstrupscancer

Metastaserad matstrupscancer är inte botas . Cellgifter och strålning ges för att försöka döda cancerceller och bromsa tillväxten av cancerceller både i matstrupen och i områden av metastaser . Om symptom, som svårigheter att svälja , börja att hindra patientens livskvalitet , vissa behandlingar finns tillgängliga för att försöka minimera dessa symtom . Dessa behandlingar inkluderar en stretching i matstrupen så att maten passerar lättare , användning av laserbehandling för att bränna bort delar av eller hela tumören i matstrupen eller införandet av ett rör inne i matstrupen för att underlätta nedsväljning .

8190032539.pdf 9190033000.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.