botemedel för cancer i urinblåsan

Urinblåsecancer tenderar att kunna upptäckas i ett tidigt skede , vilket gör behandlingen och bota möjligt . Cancer i urinblåsan är oftast bekräftas med en cystoskopi , biopsi av celler från urinblåsan och urinen cytologi ( undersöker urin för cancerceller )

tumör borttagning

I ett tidigt stadium, kan cancer i urinblåsan botas med kirurgiskt avlägsnande av cancerceller . Generellt går en tråd eller en laser i urinblåsan genom urinröret för att bränna bort tumören .

segment cystektomi

När cancerceller är begränsad till en liten del av urinblåsan, är tumören och berörda delen av urinblåsan bort . Detta görs via ett snitt i buken .

Radical cystektomi

Radical cystektomi , ett kirurgiskt botemedel för cancer i urinblåsan , kräver avlägsnande av hela urinblåsan och närliggande lymfkörtlar. Detta förfarande används när cancerceller har spridit sig utanför ytskikt av urinblåsan foder . Hos män kan prostatan också tas bort , hos kvinnor , kan livmoder, äggstockar , och en del av slidan också tas bort .

Cytostatika

kemoterapi , användning av droger för att döda cancerceller , används tillsammans med kirurgi eller strålbehandling . Det är oftast intravenöst eller intravesikalt ( till urinblåsan genom urinröret ) .

Strålbehandling

Strålbehandling använder mycket energi fokuserad balkar för att döda cancerceller. Används i samband med kirurgi och /eller kemoterapi , är strålningen bara en del av ett botemedel för cancer i urinblåsan . Strålning kan ges från en extern dator eller från en enhet implanteras i urinblåsan .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.