hjälp för cancer i urinblåsan

Även om det finns olika nya typer av behandlingar som genomgår kliniska prövningar i laboratorier , finns en hel del standardmetoder för behandling som finns idag för patienter cancer i urinblåsan. Kirurgi , strålbehandling, kemoterapi , biologisk behandling och andra former av botar lika fotodynamisk terapi och chemoprevention är den vanligaste metoder som används för att behandla cancer i urinblåsan

Kirurgi

Som en blåscancer patient , kan du behöva genomgå antingen en av tre typer av kirurgi . I transuretral resektion med fulguration , en tunn , belyst cytoscope eller rör som förs genom urinröret i urinblåsan och en speciell tråd-loopas verktyget en liten tråd loop används för att utrota cancer eller bränna bort tumören . Detta görs med el av hög energi . I radikal cystektomi , någon urinblåsan tillsammans med cancer som innehåller angränsande lymfkörtlar och organ såsom sädesblåsor och prostata hos män och äggstockar , livmoder och delar av slidan hos kvinnor kan tas bort . Denna typ av operation blir nödvändig endast när cancern genomsyrar väggen muskeln i urinblåsan eller innebär en stor del av organet. I en annan metod för operation kallas segmentell cystektomi , är bara delar av urinblåsan avlägsnats hos patienter vars cancer är begränsad till endast en del av urinblåsan . Om dina kissar organ har tagits bort på grund av cancer operation , kommer läkarna att bygga en urin- avledning för att skapa ett nytt sätt för lagring och urinering .

Strålbehandling

Om operation inte att ta bort cancer eller cancer kommer tillbaka efter operationen , läkare utväg för strålning av hög energi röntgenstrålar eller andra typer av strålning för att förstöra cancerceller och hindra dem från att utvecklas . I extern strålbehandling , skickar en maskin utanför patientens kropp strålar mot cancer-drabbade området , medan det i inre strålning läge , tråd , nålar eller katetrar fyllda med radioaktivt ämne förseglade i nålar , är frön eller ledningar placeras just i eller nära cancer-drabbade delen .

Cytostatika

en annan form av cancer i urinblåsan behandling är kemoterapi , där det finns droger används för att förebygga eller förstöra cancer element. I systemisk kemoterapi , förtäras eller injicerat narkotika spridit sig till cancerceller i hela kroppen via blodomloppet , medan i regionala kemoterapi , är de droger placeras korrekt i den drabbade kroppsdelen eller hålighet, exempelvis bukhålan eller ryggmärgen . Kemoterapi droger kan också direkt placeras i urinblåsan via en urinröret in-rör i processen för intravesikal kemoterapi .

Biologisk behandling

I biologisk behandling för cancer i urinblåsan , läkemedel som ges som shots eller piller hjälper kroppens immunförsvar för att avvärja cancer genom att göra din naturliga försvar starkare .

Andra metoder

Det finns andra former av behandling också. Chemoprevention använder vitaminer , läkemedel eller andra ämnen för att minska risken för att träffas med cancer eller risken för återkommande cancer, medan fotodynamisk terapi sysselsätter ett läkemedel och en viss typ av laserstrålen för att förstöra cancerceller. I denna metod är ett läkemedel som är inaktivt utan ljusexponering administreras intravenöst. Denna ackumuleras mest i cancercellerna än i vanliga sådana. Laserljus är sedan till dessa celler , där ljuset aktiverar drogen och förstör bara sjuka celler .

8180031511.pdf 8180031512.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.