hur man bäst förebygga cancer melanom

Melanom hudcancer är en allvarlig sjukdom som dödar miljontals människor världen över varje år . Det är också ett av de enklaste sjukdomar som du kan upptäcka eftersom den utvecklas på huden där du kan se när något inte ser riktig utvecklas . Även om orsaken till melanom hudcancer är inte hundraprocentigt förstås av forskare , kan du förhindra hudcancer
1
.
melanom hudcancer orsakas av förändringar i hudens celler . Många gånger kan dessa förändringar förhindras effektivt då du är medveten om vad som orsakar skador och de bästa metoderna för att förhindra det .
2 .
Undvik exponering för solen vid dess mest skadliga timmar , från 10:00 till 15:00 . Om möjligt , stanna inomhus vid dessa timmar för att förhindra omfattande skador på huden . Det bästa sättet att undvika skador solstrålning är genom att inte få exponeras för det. Detta kommer att hjälpa dig att förhindra melanom hudcancer effektivt .
3 .
När du måste arbeta utomhus eller kan inte stanna inomhus på topp UV -strålning skador är det viktigt att bära lämplig typ av solskyddsmedel att blockera de skador UV-A och UV-B-strålningen från att tränga in din hud och utveckla melanom hudcancer . Det finns två huvudsakliga typer av solskydd på marknaden idag , den kemiska barriären och fysisk barriär. Skillnaden är den kemiska barriär reagerar med din hud och tar ca u00BD timme efter applicering för att det ska fungera . Å andra sidan fungerar den fysiska barriären solskyddsmedel omedelbart efter ansökan och är lämplig för alla hudtyper ( gjorda för känslig hud ) . Ju bättre man är den fysiska barriären med den aktiva substansen zink och titandioxid att fysiskt blockera UV-A och UV-B-strålningen . Vissa nyare studier har visat att kemisk barriär faktiskt kan bidra till hudcancer melanom , så det är viktigt att välja en fysisk barriär solskyddsmedel för bästa skydd
4
Använd skyddskläder och tillbehör . att skydda dig från skadliga UV-A och UV-B-strålningen från solen. Även om det kan vara varm för dig att bära massor av kläder under solen , det är en fysisk barriär som effektivt skyddar huden från solen och dess skadliga strålning . Detta hjälper dig att effektivt förhindra melanom hudcancer på lång sikt .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.