C-vitamin är den nya cancer botemedel ?

Fördelarna med örter och vitaminer har varit kända i århundraden , med betoning på C-vitamin till förmån för kroppens immunförsvar . Tankarna om en tjugondel talets vetenskapsman har utvecklats till en kontroversiell teori som C-vitamin kan vara en effektiv behandling för cancer

Historia

C-vitamin användes först som en behandling för cancer på 1970-talet av nobelpristagaren Linus Pauling . Pauling trodde att antioxidativa egenskaper av C-vitamin kunde stoppa cancer från att spridas , vilket gör det till en effektiv behandling för alla stadier av cancer .

Pauling genomfört en studie av hundratals obotligt sjuka cancerpatienter som C-vitamin gavs rutinmässigt varje dag . Hans studier visade att obotligt sjuka patienter som konsumerar C-vitamin varje dag levde en genomsnittlig livslängd på mer än tre gånger den normala längden .

Theory

Några Johns Hopkins forskare har försökt att förklara och testa Pauling teori , antingen styrker eller motbevisa C-vitamin är cancer bota kapacitet . Teorin är att den antioxidativa egenskaper av C-vitamin hjälper till att eliminera fria radikaler som produceras av vissa former av cancer . Dessa fria radikaler skadar kroppens DNA . C-vitamin inte bara saktar cancer från tillväxt , men också stärker kroppens immunförsvar , som gör det möjligt att kämpa hårdare mot cancerceller .

Spekulationer

Mayo Clinic omtvistade Pauling teori genom att testa den i slutet av 1970 -talet. De genomfört två studier , både under kontrollerade förhållanden, för att testa effekterna av vitamin C på en cancerpatient . I båda studierna inte fanns några rimliga bevis för att vitamin C hade någon effekt på livslängden på patienten eller tillväxten av cancerceller .

införde dock Mayo Clinic C-vitamin oralt bara , medan Pauling och hans partner administreras det både muntligt och intravenöst . Intravenöst vitamin C har visat sig ha större inflytande än C-vitamin som tas genom munnen .

Överväganden

Eftersom Mayo Clinic kliniska prövningar var bevisat felaktiga , har nyfikenhet åter tagits upp i möjligheten att C-vitamin är en behandling för cancer . Enligt National Cancer Institute , har studier vid University of Kansas Medical Center haft positiva , men inte slutgiltiga resultat. Visade dock en undersökning från Memorial Sloan- Kettering Cancer Center att C-vitamin i kombination med kemoterapi hade negativa effekter , vilket gör att tumörer att växa större .

Varning

Cancer inte bör behandlas utan hjälp av en läkare . Även C-vitamin är bevisat bra för kroppens förmåga att bekämpa sjukdomar , finns det inte tillräckligt tillräcklig forskning för att avgöra om C-vitamin är lämpligt som ett alternativ cancerbehandling. En cancerpatient bör överväga sina optioner och fråga om dem med en onkolog .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.