Prognosen för spridd cancer i hjärnan

När en person har fått en utbredd tumörsjukdom i hjärnan diagnos , fyller hans sinne med hjärtskärande frågor . Hur kunde detta hända? Finns det något botemedel ? Vad kommer det att bli? Är döden nära förestående ? Hur mycket tid är kvar ? Tyvärr , för personer som diagnostiserats med spridd cancer i hjärnan svaret är dyster . Prognosen för dessa individer är mycket dålig

Fakta

Ett hundra tusen amerikaner få en diagnos av spridd cancer i hjärnan varje år , enligt Memorial Sloan- Kettering Cancer Center . Spridd cancer i hjärnan sker i allt från 10 till 30 procent av alla individer diagnostiserade med en primär cancer . Cancer som spridit sig till hjärnan står för 25 procent av alla metastaserande cancer . Spridd hjärncancer inträffar oftare hos vuxna diagnostiseras med cancer än den förekommer hos barn som drabbats av cancer .

Orsak

Metastaserande cancer är sekundära cancerformer . De är resultatet av en primär cancer sprider sig. Primär cancerceller arbeta sig in i blodet och transporteras till andra delar av kroppen och deponeras . De kommer då att föröka sig, vilket resulterar i en sekundär cancer webbplats . Cancer kan också metastasera via det lymfatiska systemet . Prognosen vid metastaserad cancer varierar beroende på typ och stadium av primär cancer , platsen för sekundär cancer och det allmänna hälsotillståndet hos den enskilde.

Symtom

Tidiga symptom på spridd cancer i hjärnan kan vara vaga symptom som letargi , sjukdomskänsla, huvudvärk, feber , svaghet och kräkningar . Andra symtom som är mer tyder på spridd cancer i hjärnan är en minskning av samordning , talsvårigheter eller märkbara förändringar i vision . Han kan uppleva känslomässig instabilitet, bortfaller i dom eller en förändring i personlighet . Svårare symtom är konstig känsla i kroppen ( elchocker , stickningar ) , märkbara skillnader i storlek av hans elever jämfört med varandra och anfall som inte är relaterade till epilepsi .

diagnos och behandling

datortomografi ( CT) , magnetisk resonanstomografi ( MRT) scans , cerebral angiografi , biopsier och punkteringar ländrygg är alla diagnosverktyg som används i diagnostik av metastaserande hjärntumörer . Eftersom det inte finns något botemedel , behandlingar fokuserar på symtomlindring för att förbättra kvaliteten i återstående livslängd . Kortikosteroider och osmotiska diuretika minskar svullnad av hjärnan . Strålbehandling och narkotika minska smärta i samband med metastaserad hjärntumörer .

Prognos

Prognosen för personer med diagnosen spridd cancer i hjärnan är mycket dålig . Eftersom cancer sprids i hjärnan , det förstör alla hjärnceller i sin väg . Döden inträffar oftast inom två år. I vilket skede av primär cancer , placering av metastaserande tumör , antal cancerceller hjärnskador och den övergripande hälsan hos individen är alla faktorer som avgör hur länge personen kan leva efter en diagnos av spridd cancer i hjärnan .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.