Stadium IV papillär cancer i äggstockarna

papillär carcinoma

papillär ovarialcancer är i grunden en form av denna cancerform , som liknar äggstockscancer epiteliala cancer . Ofta som extra -ovarie primär peritoneal cancer , eller helt enkelt EOPPC , denna relativt sällsynt typ av cancer ser ut som den onormala cellerna har sitt ursprung längs yttre lagret av äggstocken och sprider sig i slemhinnan i bäckenet eller buken , men det är inte fallet . Med papillär cancer , har sitt ursprung i cancer faktiskt inom slemhinnan i bäckenet och sprids i äggstockarna samt andra delar av kroppen.

med stadium IV papillär cancer , du arbetar med en mycket mer avancerat stadium av sjukdomen . Dock är EOPPC slutändan mer av ett problem för kvinnor som inte längre har sina äggstockar , på grund av förebyggande åtgärder i din standard äggstockscancer behandling .

Symtom

När du utvecklar papillär cancer i äggstockarna , kommer du vanligtvis börjar uppleva en viss nivå av smärta eller kramper i buken . Detta åtföljs ofta av illamående, matsmältningsbesvär eller kräkningar samt Bukspänning och en förändring i konsistens och frekvens av din avföring .

Dessa kännetecken symtom är till stor del beror på placeringen av cancer , som onormala celler påträffas ofta längs slemhinnan i bukhålan , som vanligtvis skyddar dessa organ ligger i denna region av kroppen . Den malignitet och graden av metastaser kan påverka den övergripande funktionen av din tarmkanalen , manifesterar de vanligaste symtomen på sjukdomen.

Behandling

Även om cancervävnaden inte kan ha sitt ursprung i äggstockarna , följer behandling oftast samma linje till försvar eftersom äggstockarna epiteliala cancer . Merparten av tiden börjar ansats på vård med en " debulking " kirurgi , där så mycket av den sjuka vävnaden avlägsnas från kroppen . Detta följs sedan med en kurs av kemoterapi , som sysselsätter användningen av " mot cancer " läkemedel för att kontrollera och döda eventuella kvarvarande cancerceller kvar efter det kirurgiska ingreppet.

cytostatika kan först ges direkt i din bukhålan . Om cancern har spridit sig till mer avlägsna delar av kroppen , kan du också få en " systematisk " form av behandling. Med denna ansats på vård , är kemo droger ges peroralt eller intravenöst för att tränga in i blodet så att de kemikalier som bättre kan nå andra delar av kroppen som innehåller cancervävnaden . Därifrån kan du vara berättigad till en klinisk prövning , baserad på sjukdomens svårighetsgrad .

Kliniska prövningar ingår normalt nya kombinationer av cancerbehandlingar , såsom kirurgi, kemoterapi , strålbehandling och biologisk behandling. Du kan även ges vissa antikroppar som faktiskt rikta typ av cancer du arbetar med .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.