Vilka är de behandlingar för mikroskopisk cancer ?

Cancer börjar med mutationen på mikroskopisk nivå . Under årtionden kunde vetenskapen inte identifiera dessa små ändringar innan cancern tog tag . Med utvecklingen av teknologi , kan dock nya testmetoder identifiera vissa mikroskopiska cancer i tid för att förhindra dess spridning . Olika typer av mikroskopiska cancer kräver olika behandlingsmetoder

Mikroskopisk livmoderhalscancer

Det är möjligt att identifiera livmoderhalscancer tidigt eftersom den tenderar att växa långsamt . Efter ett atypiskt cellprov , en biopsi görs för att fastställa cancer kvalitet, som kan variera från förstadier till cancer cell formation till full carcinoma . En slinga elektriska excision förfarande , som sysselsätter elektrisk ström för att ta bort drabbade vävnaden , kan krävas . Alternativa lösningar som conization , som tar bort mikroskopiska cancer med en skalpell eller cryotherapy , som fryser och tar bort det med laser, kan också föreslås . Med varje alternativ, om omgivande vävnad är fortsatt god , får ingen ytterligare behandling krävs , men dessa är behandlingar och inte absolut botemedel .

Mikroskopisk blåscancer

Mikroskopisk cancer i urinblåsan sker oftast inom organets foder . Avvikelser kan identifieras under rutinprovning med en cystoskopi gjort för diagnostiska ändamål. De flesta läkare punktskatter vävnad för biopsi på den tiden .

Om cancer bekräftas , är det specificerade för att avgöra vilken behandling som alternativ att använda . Immunotheraphy kan användas i tidiga skeden för att placera cancer-dödande läkemedel som mitomycin C och bacille Calmette-Guerin direkt in i urinblåsan genom en kateter . Den första undergräver DNA i cancerceller för att hämma tillväxten , medan den andra stärker immunförsvaret så att den kan kämpa på egen hand . I uttalade fall är mikroskopiska cancerceller bort med en diatermi verktyg som också cauterizes såret samtidigt . Om en tumör har redan bildats, kan en laser användas istället. När vävnaden runt det skadade celler, tycks friska efter antingen förfarande , får ingen ytterligare behandling krävs , men ingen garanti finns mot återfall .

Mikroskopisk kolit

Denna form av cancer kan vara svårt att diagnostisera . Symtom, som är diarré och kramper i buken , kan tyda på en rad olika hälsofrågor . Av denna anledning , läkare brukar en colonscopy . Om mikroskopisk kolit är verkligen identifieras , kan kost förändringar och läkemedel ordineras att undergräva tillväxt cancercell . Om dessa behandlingar inte får en ileostomi operation göras för att omdirigera tunntarmen . Ytterligare läkemedelsbehandling kan också krävas. I extrema fall kan en colonscopy också krävas .

Mikroskopisk levercancer

Eftersom levern kan återbilda sig själv , kan mikroskopiska cancer ofta tas bort från berättigade patienter utan behov av ytterligare behandling . I andra fall , dock kan yttrium-90 mikrosfär terapi användas . Det trådar en liten kateter i artär i levern för att leverera små radioaktiva kulor genom injektion . De möjliggör en fokuserad stråle av strålning externt rikta de skadade cellerna , utrota dem och samtidigt hålla friska celler i takt . I många fall är resultaten överväldigande effektivt både för att döda aktiva celler och förhindra att nya bildas .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.