förebyggande av cancer och livsstil

Kost och livsstil vanor påverkar ditt liv. Och om du är ute efter att skydda din hälsa och minska risken för att utveckla cancer , måste du vidta vissa vanor och göra enkla förändringar . Cancer är en livshotande sjukdom som inte bör tas på allvar . Men genom att erkänna faktorer som bidrar till cancer kan du minska din risk

årliga physicals

Regelbundna kontroller och egna undersökningar är nyckeln till förebyggande av cancer och tidig upptäckt . Precancerösa celler är vanliga med cervikal och kolon cancer . Följ läkarens anvisningar och tidsplan rutin visningar cancer . Dessutom ett månatligt själv undersökningarna för att kontrollera din kropp för smärtfri klumpar , som kan signalera cancer .

Riskfaktorer

Att känna din personliga risker också sänker dina chanser att vissa typer av cancer. Det finns en koppling mellan genetik och cancer . Och om du har en personlig eller familjär historia av cancer , aldrig hoppa över en årlig undersökning och rapportera ovanliga symtom med din läkare .

rätt kost och motion

sänka risken för tjocktarms-, bröst och mage cancer genom att äta hälsosamt och bibehålla en hälsosam vikt . Fet mat och otillräcklig portioner frukt och grönsaker öka din cancerrisk . Frukt och grönsaker är laddade med antioxidanter som bekämpar och reparera cellskador . Ät mellan fem och sex portioner frukt och grönsaker per dag , minska fettintaget, och motionerar regelbundet (minst 90 minuter i veckan . )

livsstilsförändringar

Tillsammans med att äta rätt och en hälsosam vikt , planerar att ge upp några dåliga vanor . Tobaksbruk gör att du riskerar för oral , svalg , matstrupe och lungcancer . Samtidigt ökar överkonsumtion av alkohol risken för lever- , bröst- eller njurcancer . Sluta tobaksbruk och dricka alkoholhaltiga drycker med måtta.

Hudskydd

Solens kraftfulla UV- strålar kan snabbt skada huden och öka din cancerrisk . Oavsett om du ska till stranden eller trädgårdsarbete i din bakgård , alltid skydda huden med solskyddsfaktor eller skyddskläder . Det hjälper också att ha mössa , solglasögon och UV- skydd på dina läppar .

1690025546.pdf 1690025549.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.