förebyggande för cancer i urinblåsan

Enligt American Cancer Society , påverkar cancer i urinblåsan normalt personer över 55 år och drabbar män tre gånger oftare än kvinnor . Även om statistiken ger en allmän beskrivning av den demografiska som blåscancer ofta mål , detta är inte att säga att kvinnor och ungdomar kommer inte att utveckla det. Det finns åtgärder som kan vidtas för att hjälpa till att avskräcka denna sjukdom , som orsakar 15. 000 dödsfall årligen

livsstilsförändringar

Det finns ingen bergsäkert sätt att förebygga cancer i urinblåsan, har vissa livsstilsförändringar varit kända för att minska risker för att få denna form av cancer . Till att börja med om du röker , sluta . Det är väl känt att rökning orsakar lungcancer och hjärtsjukdomar, men få människor är medvetna om att detta är den främsta riskfaktorn för att utveckla cancer i urinblåsan . Kemikalier som orsakar cancer kan bildas i blåsan från cigarettrök . Olika metoder finns tillgängliga för att hjälpa till med rökavvänjning såsom mediciner , stödgrupper och även hypnos .

Att hålla en kost rik på frukt och grönsaker kan också minska risken att utveckla cancer i urinblåsan . Antioxidanter i frukt och grönsaker bidrar till att försvara celler mot skadliga fria radikaler som bildas när kroppen bryter ner mat eller andra saker såsom cigarettrök . Dessutom dricka mycket vatten dagligen kommer att försvagas gifter i urinen och extrahera dem från urinblåsan snabbare .

undvika vissa kemikalier som finns på arbetsplatsen är också ett sätt att sänka din risk att utveckla cancer i urinblåsan . Aromatiska aminer är kemikalier som har kopplats till cancer i urinblåsan och används ofta i aluminiumindustrin samt industrier som tillverkar färg , textil , gummi, läder och färgämnen . Skrivare , maskinarbetare och frisörer löper också en ökad risk för cancer i urinblåsan på grund av sin exponering för kemikalier.

Försiktighetsåtgärder

Ändra din livsstil är inte den enda steg du kan vidta för att förebygga cancer i urinblåsan. Om du får ditt dricksvatten från en brunn , bör du ha den väl beprövade för arsenik . Arsenik har kopplats till inte bara cancer i urinblåsan, men andra typer av cancer .

Trots tidig upptäckt inte kan vara en form av förebyggande , det min hjälpa till att stoppa cancern fortskrider . Det är viktigt att diskutera din släkthistoria och riskfaktorer med din läkare. Urinblåsecancer som diagnostiseras i ett tidigt skede är mycket behandlingsbar . Återfall av cancer i urinblåsan är vanligt , även när den upptäcks tidigt . Om du redan har diagnostiseras och behandlas för cancer i urinblåsan , kommer förebyggande inte endast fokusera på livsstilsförändringar , men också i nära övervakning av en läkare .

1580025299.pdf 1580025304.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.