gör ont i bröstet betyda cancer ?

Ömma bröst , även känd som Mastalgia , är inte alls ovanligt hos kvinnor . De flesta kommer att ha det någon gång i sitt liv . Hos kvinnor under 30 , är smärtan vanligtvis förknippas med deras månatliga cykel . Äldre kvinnor har sannolikt mer konsekvent bröstsmärtor . Majoriteten av tiden , är denna smärta godartade ( godartade )

Malignitet

knölar i brösten som är cancerogena är vanligtvis inte smärtsamt . Godartad klumpar-som fibroadenomas och de från fibrocystiska bröst-är oftare de som orsakar smärta . Vätskefyllda cystor är inte heller maligna och kan orsaka smärta . Medan inflammatorisk bröstcancer kan orsaka smärta , är det sällsynt och åtföljs också av rodnad och inflammation , samt ett bröst som är varm vid beröring .

Vanliga orsaker

Förutom de godartade klumpar som kan orsaka smärta i bröstet , det finns många andra orsaker . Hormonförändringar från pubertet, graviditet och klimakterium kan orsaka smärtor i brösten . Även hormonella svängningar av en menstruationscykel kan komma med på bröstsmärtor . Obehag kan även föras på av en illasittande behå eller inte bära en sport- BH under träning. En skada på bröst kan också vara smärtsamt .

i bröstet

Det är möjligt att ömma bröst är faktiskt inte i bröstet . Träningsvärk från motion kan orsaka smärtor i brösten . Costochondritis är ett tillstånd som kännetecknas av inflammation i brosket mellan revbenen och bröstbenet . Det kan orsaka smärta ( med brinnande ) som känns som det kommer från bröstet . En annan möjlighet är bältros , ett smärtsamt tillstånd som orsakas av vattkoppor viruset , som presenterar ett utslag under bröstet medan smärtan känns i bröstet .

varningar

Om bröstsmärtor åtföljs av feber , svullnad eller bröstvårtan , se en hälso-och sjukvårdspersonal , eftersom det kan tyda på en infektion eller andra problem som kräver behandling. Smärta med andfåddhet kan tyda på en lunga sjukdom som lunginflammation eller bronkit . Om du har smärta som strålar till axeln , uppsök omedelbart uppmärksamhet som den kunde vara ett tecken på en hjärtinfarkt .

Överväganden

Nej bröstsmärtor bör ignoreras . Även om oddsen är att det inte är cancer , bör du berätta för din läkare om smärta och dess frekvens. För att hjälpa till med en diagnos , göra regelbundna bröst -examen . Föra anteckningar om smärtan förvärras under vissa tider på din månatliga cykel eller bröst klumpar ändras i storlek . Håll också ett regelbundet schema av mammogram som rekommenderas av din läkare .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.