sätt att förhindra mun cancer från doppning

Rökfri ( eller tuggar ) tobak är känd av många namn som tugga , dipp , doppning eller Chaw . Rökfri tobak har förhärligad genom åren av baseball spelare och cowboys och var ursprungligen den mest populära formen av tobak i USA tills rökning överstigit dessa i popularitet i början av 20-talet. Många människor tänker på det som ett alternativ till rökning , men det är lika farligt och kan resultera i olika cancerformer , munsår , tandköttet och tandlossning , och kan även bidra till hjärtsjukdom . Detta kan dock vana och dess dödliga biverkningar kan förhindras

Effekter av tuggtobak

Tuggtobak används genom att sätta en bit av rökfri tobak mellan underläppen och tandköttet , sedan eventuellt överskott safterna spotta ut i en burk , spotta burk eller kopp . Tuggtobak är ofta som ett säkrare alternativ till rökning , men tuggtobak innehåller nikotin och är lika beroendeframkallande som röktobak , och kan också orsaka cancer i munhålan precis som cigaretter gör . Ibland cancer i munhålan behandlas genom att ta bort vävnad eller ben från munnen och kan kräva vissa ansiktsuttryck återuppbyggnad . Men att få cancer i munhålan är inte den enda bieffekt som inträffar . Eftersom rökfri tobak är tuggade det också kan orsaka hål i tänderna , precancerösa lesioner vit i munnen , och tandköttsproblem.

Förebyggande

Tuggtobak har irreversibla biverkningar som om de lämnas obehandlade kan vara dödlig . Cancer och andra biverkningar av rökfri tobak kan förebyggas . Det bästa förebyggande aldrig använder rökfri tobak , men om du redan använder rökfri tobak din bästa insats är att sluta omedelbart . Sparka vanan är det enda sättet att förhindra de skadliga biverkningar som tuggtobak kan göra för kroppen.

Om du har svårt att avsluta på egen hand finns det hjälp här . Du kan prata med din läkare eller tandläkare om en sluta plan och de kan ge dig råd och incitament för att få dig att gå i rätt riktning . Det finns också många stödgrupper för människor som tuggar tobak , och du kan även anlita din familj och vänner att hjälpa till.

Om du föredrar att gradvis bryta bort från ditt nikotinberoende kan du få sluta enheter som inhalatorer , nikotinplåster , nikotintuggummin , nässpray eller tabletter . Det finns också ett fåtal receptfria produkter såsom bupropion och vareniklin som kan hjälpa till med många abstinensbesvär och måste förskrivas av din läkare . Summan av kardemumman är att cancer och andra skadliga biverkningar kan förhindras om användningen av rökfri tobak stoppas tidigt .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.