tecken och symtom på cancer i urinblåsan hos kvinnor

De tecken och symtom på cancer i urinblåsan hos kvinnor är ofta förbises . Som ett resultat , medan cancer i urinblåsan förekommer oftare hos män är det ofta diagnostiserad hos kvinnor i mer avancerade stadier med större tumörer som ofta redan spridit sig till andra delar av kroppen . Detta gör urinblåsecancer mer dödligt för kvinnor än för män . Medan kaukasier har ett mycket högre belopp av denna typ av cancer än nästan någon annan rasgrupp bör andra etniciteter vara medveten om de tecken och symtom av denna potentiellt dödliga cancer .

Vanliga symptom

En av de mest förbisedda tecken och symtom på cancer i urinblåsan hos kvinnor är blod i urinen . Detta symptom är inte ensam anledning att automatiskt tro att en kvinna har cancer i urinblåsan. Men enligt eMedicine hälsa , blod i urinen kan vara ett symptom på många sjukdomar som är gemensamma för kvinnor, inklusive cancer i urinblåsan . Kvinnor upplever ofta blod i urinen , om de har en urinvägsinfektion och vissa kvinnor kan drabbas av urinvägsinfektioner , särskilt om de har dålig blåsa vanor --- till exempel att de inte tömma sin blåsa efter kön , hålla urinen längre än råd eller inte korrekt rena labial området .

avancerad cancer Symtom

tecken och symtom på cancer i urinblåsan hos kvinnor kan vara särskilt angeläget eftersom kvinnor är så ofta diagnostiseras sent i sjukdomen . En av de viktigaste kännetecknen är förändringar i urinen färg . Enligt eMedicine Hälsa , förändringar urin färg beroende på hur mycket vatten en person hade druckit och hur ofta de eliminera urin . Bör dock påtagliga förändringar i tjocklek och färg av urin , särskilt om det blir ovanligt mörk eller rödaktig i färgen omedelbart uppmärksammas av läkare .

ytterligare symtom

En annan av de ofta förbises tecken och symtom på cancer i urinblåsan hos kvinnor är en brännande känsla när man kissar . Precis som med blod i urinen , en brännande känsla ensam kanske inte skäl nog att tänka på cancer i urinblåsan. Bör dock som eMedicine Hälsa påpekar , är det en vanlig förbises symptom och inte ignoreras . Normal semester av urinblåsan bör inte leda till några känslor av obehag , tryck eller förbränning.

ökad risk

ökad risk för cancer i urinblåsan hos kvinnor kan inträffa om en kvinna har en familjehistoria av cancer i urinblåsan eller relaterade kolorektal cancer . Ytterligare riskfaktorer är exponering vanligen chemicasl används i gummi, läder behandling och färga industrier . Naturläkemedel ( Aristolochia frangchi ) som används i kinesisk medicin för viktminskning kan också medföra en ökad risk för cancer i urinblåsan enligt eMedicine hälsa . En annan riskfaktor kan vara en kost rik på stekt kött och animaliska fetter .

Behandling

Veta tecken och symtom på cancer i urinblåsan hos kvinnor kan leda till upptäckt och behandling av sjukdomen . Läkaren som kommer att behandla cancer är oftast en urolog och behandling ofta inkluderar kirurgiska ingrepp , kemoterapi och /eller strålning . Kirurgiska ingrepp anses ofta först efter kemoterapi och /eller strålning behandlingar har avslutats. Enligt eMedicine Health , en annan nyare form av behandling omfattar biologiska och immunterapi , som utnyttjar kroppens naturliga immunsystemet svar att bekämpa cancer .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.