vad man ska leta efter i återvänder cancer melanom

Om det slår en gång , då du är på en ökad risk för det slående igen . Återfall av malignt melanom finns nära den första diagnosen webbplats eller någon annanstans på kroppen utan diskriminering , säger Melanoma Center , i artikeln , " Om Melanom återvänder. " Bo framme är viktig , för som ni väl vet , är spelet långt ifrån över

Förebyggande Never Ends

i högsta beredskap , är den typiska hudcancer överlevande hålla redan ett vakande öga på eventuella förändringar i hennes hud , men det är återkommande melanom klassificeras i tre grupper : den " låg risk ", den " måttlig risk " och " ökad risk . " Genom egen hud undersökningar och medicinsk skannar kroppen , ( typiskt med en hudläkare öga , men också ske genom digital bildbehandling ) , melanom fångats i tidigt skede (normalt steg 1 och 2) är fortfarande mycket behandlingsbar och hanterbar . Men storleken har betydelse Enligt den pedagogiska ledarna för Melanoma Center . Tunnare tumörer är betydligt mindre aggressiva än tjockare tumörer /sår .

Lär känna dig själv

När unga modern Gabrielle W. fick diagnosen malignt melanom vid en ålder av bara 23 Genomgick hon kemo-terapi , strålbehandling, flera operationer , och en fullständig borttagning av hennes lymfkörtel systemet . Två år senare , säger hon , "Jag tittar på alla nya fläckar eller gamla fläckar som kan ha förändrats i storlek, form eller färg . jag också leta efter några nya massor som kan ha dök upp . " Med en passion för att dela sin kunskap , tillägger hon , " Ärligt talat det bästa sättet att hjälpa titta på något nytt eller utöver det vanliga är att följa en bra plan för förebyggande så att det skär ut en massa " tänk om ". Om det inte finns någon skugga , jag gör en del. En stor diskett hatt eller paraply hjälper . Hej , jag har inget emot att sätta ihop en ensemble som påminner om Polo matchen scenen i Pretty Woman . "

Och medan förebyggande är viktigt , är det olyckliga skador på huden , oftast genom skadliga UV- och UVB-strålar , som redan gjort , enligt den amerikanska Skin Cancer Foundation Cancer har borstat du en gång . tydligt , . du är inte undantagna

Några nya regler . . .

Här är vad varje malignt melanom överlevande måste komma ihåg .
/> 1 Scan kropp månad för ändringar i fräknar , födelsemärken, hud taggar och födelse-märken . Omedelbart rapportera förändringar till din onkolog eller hudläkare . Använd en digital kamera på " självutlösare " att titta på rygg, axlar och områden skinkan .

2. Titta noga för klumpar , knölar , smärta eller svullnad i närheten eller runt lymfkörtlar ( speciellt armhåla , ljumske och områden bröst ) . />
3 . Rapportera alla infektioner , inklusive sinus och övre luftvägsinfektioner, till din läkare . Om ihållande hosta ska starta , kontakta din onkolog omedelbart , och boka ett möte . Ofta kommer en av de första platserna melanom spridas till eller återfall , är lungorna .

4 . Förebyggande åtgärder är nyckeln : Det är aldrig för sent att förhindra det som inte redan har gjort . Det är inte bara rekommenderat att du använda solskyddskräm för SPF 50 eller högre , det är också lika viktigt att du blockerar både UV -och UVB- strålar , enligt Jennifer Rice , grundare och skapare av Sierra toppmöten .

5. Slutligen föregå med gott exempel . Endast tio år sedan var hudcancer endast finns i 1 av varje 250 personer . Idag , att förhållandet är 1 på 10 .

Konsekvens Räknar

Mellan själv tentor , schemalagda kontroller och regelbundna solskyddsmedel program kan du se att samstämmigheten är det viktiga. En annan punkt som många överlevande misslyckas med att betrakta som en del av deras nya rutin , är en genomgående hälsosam kost . Skapa och följa en solid diet plan kan innebära skillnaden optimal hälsa och be om problem , enligt många deltagare i cancer kost Våga närvarande pågår på Livestrong. com .

Flytta Onward

Tänk , efterlevande är språng och gränser framme när det gäller att förebygga och medvetenhet . Inte bara du förstår vilket ansvar ni har , men också förstå konsekvenserna av att vända sig bort från de livräddande skyldigheter .

1690026039.pdf 1690026230.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.