Vilka är de behandlingar för obotlig cancer ?

Att diagnostiseras med cancer är svår nog. Det är dock fått diagnosen obotlig cancer mycket svårare för familjen, vänner och patienten att förstå . En diagnos av obotlig cancer innebär oundvikligen finns det inget botemedel . Därför behandling av en patient i detta skede innebär helt enkelt att göra saker för att göra honom så bekvämt som möjligt och att förlänga livet så mycket som möjligt

Livet Utöka Behandlingar

Beroende på vilken typ av cancer patienten har , kan den vanliga behandlingar av cancer i andra stadier användas för att försöka att förlänga sitt liv när cancern är terminalen . Till exempel kan cellgifter och strålning användas för att bromsa cancer tillväxt . Att sakta eller vid stopp tillväxten av cancer minskar inte bara smärta , kan det också tillåta patienten att leva längre , eftersom cancer är fortfarande mer återhållsamma .

smärtlindring

En av de viktigaste frågorna som folk vårdar döende cancer patienter ansikte är en förståelse för de olika typer av smärta i samband med obotlig cancer . Beroende på var cancern har spridit sig , kan patienten ha nervsmärta , skelettsmärta , mjukdelar smärta , fantomsmärta eller avses smärta . Ofta kommer läkare ordinera morfin för att döva smärtan . Det finns dock biverkningar av att använda denna drog som vårdgivare och patienter behöver veta . Den morfin dämpar smärtan , men kan ge andra problem som missbruk och desorientering.

hormonterapi

I vissa typer av obotlig cancer , cancer tillväxt beroende av hormoner . Till exempel kan både bröstcancer och prostatacancer vara hormonberoende . Blockera östrogen och testosteron kan hjälpa dämpa bröstcancer och prostatacancer tillväxt , respektive . Även om dessa hormon behandlingar kan vara effektiva för en tid och kan bromsa tillväxten av cancer , fortsätter National Cancer Institute rapporterar att , vanligtvis , kroppen så småningom slutar svara på hormonbehandling, och cancern att sprida sig .

Hospice Care

ett hospice är ett program som ger vård för människor som är obotligt sjuk och nära döden . Hospice arbetstagare kan ta hand om en döende patient i sitt hem , eller de kan ta hand om patienten i någon form av utrustning som t. ex. ett hem eller sjukhus . Hospice arbetstagare kommer att administrera smärtstillande medel och ge känslomässigt stöd. Den känslomässiga stöd ingår att ha personal som kan prata med patienter och anhöriga om förestående död och att göra en patient bekväm med tanken på döden . kan

Home Care

Hemvård också ges för terminalt sjuka patienten genom sina familjemedlemmar. Familjemedlemmar bör ge känslomässigt stöd , samt erbjuda lämplig läkemedel som förskrivits av gruppen av behandlande läkarna terminalt sjuka patienten . Innan du lämnar hemmet , måste familjen vara beredd psykiskt att ta itu med den nära förestående döden av en familjemedlem . Dessutom måste de vara beredda att ta itu med de problem som deras älskade och få henne att känna sig bekväm , liksom . De måste också lära sig att läsa tecken såsom när en patient inte svarar på smärtstillande medicin som de borde , och när oundvikliga döden vid horisonten .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.