diet för cancer överlevande

Efter en hälsosam diet plan kan hjälpa cancer överlevande att återvända till en känsla av välbefinnande när behandlingen avslutas . Som en del av programmet för att hjälpa dig att återfå din hälsa och att förbättra din framtida hälsa , kan din läkare rekommendera en specifik näring plan . I de flesta fall kan din läkare anpassa planen för att uppfylla dina behov, men det finns vissa grundläggande riktlinjer som du kan följa

Foods

Redan 1996 började forskare att studera sambandet mellan grönsaker och förebyggande av cancer . I en rapport som publicerades i Journal of American Dietetic Association , JD Potter och KA Steinmetz rapporterat att en ökad konsumtion av grönsaker och frukter som erbjuds skyddande fördelar för vissa cancerformer, inklusive cancer i samband med mag- tarmkanalen , lungorna , bukspottkörteln och tjocktarmen Tillsammans med detta , rekommenderar American Cancer Society en diet med 5-7 portioner grönsaker och frukt per dag .

När du väljer grönsaker och frukter, leta efter de höga i antioxidanter , som förhindrar skador på celler . Antioxidanter är vitamin C och E och karotenoider . Bönor , bär , äpplen , pekannötter , plommon och potatis rödbrun innehåller alla antioxidanter . För bästa resultat , äta dem råa som att laga mat kan minska antioxidant nivå .

En annan grundläggande näringsbehov rekommendation stöds av American Cancer Society är att minska mängden fett i kosten . Detta kan vara särskilt viktigt för överviktiga överlevande . För att minska fett, leta efter mat med hög omega- 3 fettsyror , t. ex. fisk , snarare än mat med mättade fetter . Gassande eller bakning mat kan minska fetthalten i en måltid , liksom . Magert kött , ägg och frön har låga mängder av mättade fetter samtidigt som höga nivåer av protein .

Medan en och annan alkoholhaltig dryck inte utgör stora risker , kan du undvika att dricka det . Vissa läkare menar alkohol bidrar till cancer i mun och svalg . Som en cancer överlevande , kan du bli mer mottaglig för uppkomsten av en andra form av cancer .

Missuppfattningar

När du vill öka den naturliga näringsämnen du äter , vill du inte att äta för mycket , vilket kan leda att hälsofrågor bortsett från cancer . Övervaka din portion kontroll och motion för att bibehålla en hälsosam vikt . Du kanske tror kosttillskott hjälper dig att få mer näring , men tänk på att vissa kan skada din kropp . Till exempel kan St John's Wart blanda med andra mediciner , till exempel preventivmedel . Om du vill inkludera ett tillägg , tala med din läkare om fördelar och nackdelar .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.