elakartad cancer i urinblåsan prognos

Alla blåsan cancerformer är maligna , eftersom " malignt "är helt enkelt en term som betyder " innehåller cancerceller . " Blåscancer förekommer i det organ i kroppen som lagrar urin . Blåsan är en ballong formad orgel i bäckenregionen . Cancer i urinblåsan börjar vanligtvis på insidan urinblåsan väggarna och vanligast drabbar äldre vuxna . Däremot har villkoret varit kända för att påverka dessa i alla åldrar . Även om de flesta cancer i urinblåsan upptäcks i ett tidigt stadium , det finns en god chans att det kommer upprepas . Enligt Mayo Foundation för medicinsk utbildning och forskning prognosen för detta tillstånd är baserad på stadium av cancer .

Steg 0

Det tidigaste stadium av cancer i urinblåsan är steg 0 . På detta stadium cancern är icke-invasiv , cancercellerna har börjat form, men de har inte invaderat muskler eller bindväv. Det finns ingen chans att cancern har haft möjlighet att sprida sig till lymfkörtlar eller andra närliggande områden på kroppen . Prognosen för detta skede av urinblåsecancer är bra . American Cancer Society avgör prognosen för patienter som grundar sig på en femårig överlevnadsförmåga kurs . Den femåriga överlevnadsförmåga skattesats för någon med stadium 0 urinblåsecancer är 98 procent .

fas I

Steg 1 är fortfarande betraktas som tidigt i stadier av cancercellernas tillväxt . Cancerceller ses växer och de har invaderat blåsmuskeln och vävnader men har inte vuxit in i bindväv . Det finns fortfarande ingen chans i detta skede att cancern har spridit sig till lymfkörtlarna eller närliggande delar av kroppen . Den femåriga prognos för någon med Steg 1 cancer är 88 procent . ( American Cancer Society , Inc. , 2009 )

Stage II

I etapp 2 av blåscancer har cancerceller sprider sig i tjocka lager av muskler som omger blåsväggen . Cancern har inte trängt igenom lager av fettvävnad som omger blåsan är utanför . Cancerceller har inte spridit sig till lymfkörtlarna eller andra närliggande organ . Prognos på detta stadium är mindre positiva än om de upptäcks i etapp 0 eller 1 , men överlevnadsförmågan är fortfarande mer än hälften . American Cancer Society rapporter om att den femåriga överlevnadsförmåga kurs är cirka 63 procent för patienter i detta skede av cancer progression .

Steg III

Steg 3 urinblåsecancer indikeras av djupet av cancergen celltillväxt . I detta skede är den cancer anses invasiva . Cancern har växt helt genom lagren av utsidan blåsväggen och kan ha spridit sig till andra delar av kroppen , inklusive närliggande organ eller körtlar såsom prostata , uterus eller vagina . Cancercellerna är ännu inte växa in i väggen i buken och det finns fortfarande ingen chans tillväxten har förlängt till lymfkörtlarna eller andra platser i kroppen som inte är i närheten av originalet tillväxtområde. Urinblåsecancer i detta skede är fortfarande behandlingsbar . Ju längre längs en patient får diagnosen , dock mindre hoppfull prognos . Steg 3 prognos för fem år överlevnadsförmåga räntan är något mindre än hälften, på 46 procent . ( American Cancer Society , Inc. , 2009 )

steg IV

Steg 4 är det sista stadiet av cancer i urinblåsan. Cancerceller har invaderat blåsväggen helt och har börjat invadera väggen i buken eller bäckenet vägg också. Det är mycket troligt att i detta skede av celltillväxt , kan cancern har spridit sig till lymfkörtlarna eller andra avlägsna kroppsdelar såsom ben , lever eller lungor . Det finns behandling för detta skede av tillstånd, men den femåriga prognos för någon med detta skede av cancer i urinblåsan är inte så bra-bara 15 procent . ( American Cancer Society , Inc. , 2009 )

Varning

Glöm inte att besöka din läkare om du märker blod i urinen , har smärtsamma eller täta urinträngningar , ryggont eller buksmärtor .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.