hur man kan stoppa cancer behandlingseffekter sida

Behandlingen av cancer kan vara det mest oroande delen i cancerdiagnos . Även om kemoterapi och strålning döda cancerceller och stoppa tillväxten av sjukdomen , de dödar också bra celler i kroppen . Olika typer av cellgifter och strålning droger orsaka olika biverkningar inklusive trötthet och anemi , håravfall , smärta , aptitlöshet , illamående och kräkningar . Även om det är nästan alltid omöjligt att stoppa dessa biverkningar helt , är det möjligt att göra livet drägligare genom förvaltning .
1 .
Ät konsekvent . Även om du inte är hungrig , som fem eller sex måltider om dagen för att äta något litet . Ät mat med högt protein och järn för att undvika blodbrist , och dricka åtta glas vatten om dagen. Håll dig borta från fet , stekt , salt , och kryddstark mat som de kan framkalla illamående . Äta bra hjälper dig att förbli starkt och förhindra trötthet och illamående.
2 .
vara så aktiv som du kan . Prova att utöva varje dag i minst 15 till 30 minuter . Även om det verkar som det kan göra dig trött , kommer det att ge verkligen dig energi under dagen . Det hjälper också lindra illamående och ångest . Prova något nytt , som yoga eller tai chi , för att bidra till att fokusera din kropp och själ .
3 .
Håll dig borta från bakterier . Cellgifter och strålning försvaga ditt immunsystem , vilket gör att du mottaglig för sjukdomar . Tvätta händerna ofta och väl , borstar tänderna , borta från sjuka människor , och duscha hjälper dig att undvika infektion . Också undvika nedskärningar , eftersom de bara ger en enkel inkörsport för bakterier .
4 .
att förhindra muntliga obehag äta mat som är mjuk och lätt att svälja . National Cancer Institute visar att skölja munnen med en kopp varmt vatten , 1 /4 tsk bakpulver och 1 /8 tsk salt för att förhindra mun och hals ont . Också hålla läpparna fuktiga med läppbalsam och munnen fuktig med is marker eller vatten . Undvik alkohol , sura drycker såsom apelsinjuice , och mat och dryck med socker i dem .
5 .
Håll dig borta från solen. Din hud kan vara känslig , och röda och kliande från behandlingar . Om du måste gå ut i solen bära en bredbrättad hatt , en lång ärm skjorta och byxor . Kväva resten av huden i solskyddsprodukter . Korta duschar i varmt vatten kan också hjälpa till med hudproblem .
6 .
Prova alternativa former av medicin . Akupunktur är känt för att hjälpa till med smärta och illamående . Drick kummin utsäde te efter en strålbehandling att hjälpa till med illamående . Prova tillägget Ganoderma att minska trötthet , håravfall , och aptitlöshet .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.