vad är en cancer ?

Uttrycket cancer beskriver någon form av elakartad cancer som börjar i de celler som komponera epitelet , vävnader som täcker eller omger organ . Dessa celler kallas epitelceller . De börjar också i huden . De kan starta i magen , levern , bröst-, kolon -, prostata- och lungcancer , liksom . Karcinom befästa organ och vävnader i närheten och spred antingen till andra delar av kroppen eller till lymfkörtlarna

Sorter

Det finns flera olika sorter av cancer . Några exempel på cancer inkluderar småcellig cancer ( som vanligtvis orsakas av rökning och sprider sig i tidiga stadier av cancer ) , adenocarcinom ( en typ av elakartad tumör som börjar i epitelceller både från körtelvävnad och varelser glandular strukturer , detta finns ofta i lungorna ) , uppstår skivepitelcancer ( från skivepitelmetaplasier , som är ett tillstånd som kännetecknas av godartade förändringar i epiteliala foder i olika kroppsorgan ) , basalcellscancer (en typ av hudcancer som växer långsamt ) och stora cell odifferentierade carcinom (som är aggressiva cancer som är svåra att upptäcka och mycket vanligt i lungorna ) .

basaliom

Basalcellscancer är den vanligaste av all hudcancer. Det är en icke-melanoma mängd av hudcancer . Denna typ av cancer utvecklas inom det översta hudlagret , vilket kallas överhuden . Den sprider sig mycket långsamt och utan smärta . Människor har en högre risk att få denna typ av cancer om de har ljusa ögon (grön eller blå ) , ljus hy , rött eller blont hår , och om de är utsatta för strålning eller röntgenstrålning.

squamous cell carcinoma

Skivepitelcancer är också vanligt. Denna cancer kan uppstå i organ som munnen , cervix , vagina , lungor , prostata , urinblåsa och matstrupe . Skivepitelcancer är en elakartad tumör som börjar i skivepitelcancer epitelet . Några symptom på denna cancer omfatta hud plack som är rödaktig i färgen , sår, blödning på läppar , och små sår bildas på läpparna .

Adenokarcinom

Adenokarcinom börjar inom de celler som omger glandular sorter av de inre organen Liksom prostata , bröst , livmoderhals , bukspottkörtel, mage , lungor och tjocktarmen . För adenocarcinom , har cellerna inte vara en del av körtlar , men måste ha sekretoriskt egenskaper .

Liten cell carcinoma

Liten cell carcinoma är en cancer som allmänt påverkar lungorna. Det är också ofta kallas havre cell carcinoma , liksom blandade cell carcinoma . Det ger generellt från att röka , men kan också orsakas av att utsättas för asbest ( en fibrös mineral ) . Denna typ av cancer är vanligare hos män än kvinnor , och är ofta dödlig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.