vad är resultatet av cancer i matstrupen ?

Resultatet eller prognos för cancer i matstrupen beror till stor del på scenen av cancer . Ju tidigare din cancer upptäcks , desto bättre är prognosen . Stadier av cancer bestäms till stor del baseras på om cancern är i ett område , spridit sig till organ i närheten eller sprida sig till organ som är avlägsen

Statistik

Enligt American Cancer Society , överlevnad för cancer i matstrupen förbättras . På 1960-talet cirka 4 procent av patienterna överlevde i fem år efter diagnosen , medan den i 202C cirka 18 procent av patienterna överlever fem år eller mer .

stadium 0 Prognos

Enligt American Cancer Society , steg 0 cancer har de bästa utsikterna med en ungefärlig fem års överlevnad på 95 procent . I detta skede är den cancer som finns till de celler som linje matstrupen .

fas I prognosen

Steg jag matstrupscancer kännetecknas av cancer växer in i bindväven under slemhinnan i matstrupen och har fem års överlevnad på 50 till 80 procent .

stadium II och steg III Prognos

Steg II cancer i matstrupen har en 10 till 40 procent på fem års överlevnad . Steg III matstrupscancer har en 10 till 15 procents överlevnad .

steg IV Prognos

Steg IV cancer i matstrupen kännetecknas av spridningen av cancer i hela kroppen , och enligt American Cancer Society , har en mindre än 5 procent för fem års överlevnad .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.