Vilka är de behandlingar för äggledaren cancer ?

Äggledarna är en viktig del av det kvinnliga reproduktiva systemet , som transporterar ägg från äggstockarna till livmodern . Kvinnor kan få en rad olika behandlingar för äggledaren cancer , inklusive kirurgi och kemoterapi

äggledaren Cancer

Cancer uppstår när en elakartad grupp celler form som en neoplasm eller tumör i en eller båda av en kvinnas äggledare.

Överväganden

Några av de faktorer en läkare kommer att tänka på när man föreslår ett behandlingsalternativ är patientens ålder och sjukdomshistoria, liksom det skede av sjukdomen .

Kirurgi

I de fall där cancern har spridit sig utanför äggledarna , är en total abdominal hysterektomi utförs vanligtvis . Detta innebär borttagande av livmoder, äggstockar , äggledare och livmoderhalsen .

Cellgiftsbehandling Cytostatika kan användas som en behandling på egen hand eller som uppföljning till en operation . Kemoterapi innebär att ta droger peroralt eller intravenöst som kommer att resa genom blodomloppet att döda cancerceller .

Strålbehandling

Strålbehandling kan användas som ett alternativ för kemoterapi . I fråga om äggledaren cancer är terapi kallas abdominopelvic strålbehandling.

biverkningar

Patienter kan uppleva trötthet , håravfall eller illamående från kemoterapi eller strålterapi , bland andra möjliga biverkningar .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.