Vilka är de behandlingar för käken cancer ?

Jaw cancer är en typ av cancer i munhålan som sker i vävnaderna kring käkbenet . Om den lämnas obehandlad , käke cancer har förmåga att metastasera ( spridas ) till lymfkörtlarna och andra delar av kroppen . Det finns flera typer av behandling för ben cancer , beroende på vilket skede cancern är i.

kirurgiskt avlägsnande

En av de första behandlingar för käken cancer är kirurgiskt avlägsnande av tumören och berörd omgivande vävnad. Detta används vanligtvis i cancer som är i sin linda .

Lymph Node borttagning

Om cancern har börjat sprida sig till omgivande lymfkörtlar , kan kirurgisk borttagning även omfatta avlägsnande av lymfkörtlarna . Infekterade lymfkörtlar ge cancer tillgång till lymfsystemet, som kan sprida cancern i resten av kroppen .

strålning

Strålning kan göras ensam eller tillsammans med andra behandlingsmetoder , såsom kirurgi . Strålning används joniserande strålning , särskilt inriktade på käken vävnad infekterad med cancer . Detta används för att döda cancerceller . Behandlingen kan inte bli av med cancer helt och hållet , men det kan avsevärt minska storleken på en tumör , vilket hjälper att ge en viss smärtlindring .

Cytostatika

När strålningen inte fungerar , eller om cancern har spridit sig till lymfkörtlar eller andra vävnader i kroppen , kan kemoterapi också ett alternativ . Cytostatika använder läkemedel som introduceras i blodet . Väl i blodbanan de kan resa i hela kroppen , med inriktning snabbt reproducerande cancercellerna och dödar dem .

Behandling framgång

Behandling framgång beror ofta på hur långt cancern är , liksom vilken typ av käken cancer . Även om behandlingen är framgångsrik , kan cancer återvända fortfarande , antingen på samma plats eller i andra sekundära områden av kroppen .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.