Vilka är de behandlingar för metastaserad cancer ?

Metastaserande cancer kan ha en mängd olika behandlingsalternativ. Din läkare kommer att bestämma den bästa behandlingar baserade på flera faktorer. I detta skede av cancer , kan du eller inte kan välja att låta vissa behandlingar . Din läkare kommer att informera dig om alla risker och fördelar

Vad är metastatisk cancer

cancer som har spridit indikerar celler av de primära tumören har brutits av och bildat nya tumörer på andra ställen i kroppen . Till exempel sprider metastaserad bröstcancer ofta till lungorna .

målet med behandlingen

Även om ingen prognos gäller över hela linjen , är metastaserande cancer anses vara den sista etappen av cancer och ett botemedel är vanligtvis inte möjlig . Behandlingar som mål att förbättra livskvaliteten och lindra symtom , kontroll tumörtillväxt och om möjligt förlänga överlevnaden .

Fastställande Behandling

Behandlingar beror på flera faktorer bland annat vilken typ av primär cancer , där den har spridit sig , andra behandlingar har du emot , tumörstorlek , allmänna hälsa och din ålder . Din läkare kommer att ta alla dessa saker i beaktande när de beslutar vilka behandlingar som fungerar bäst .

typer av behandling

Behandlingar vid metastaserad cancer inkluderar kemoterapi , strålning , behandling med hormoner eller biologiska läkemedel och kirurgi . Beroende på dina förutsättningar kan du få en eller flera .

klinisk prövning

Kliniska prövningar för cancerbehandling i alla skeden är alltid på väg . Om du är intresserad av att delta , tala med din läkare . Han kan ge dig nödvändig information.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.