öra cancer hos hundar

Öron cancer är ett tillstånd som kännetecknas av den ohämmade spridningen av celler som kantar öronen . Många hundar drabbas av denna cancer form årligen i USA . De flesta av de drabbade hundar är oftast mitt på äldre åldrar . Enligt Pet Cancer Center , den genomsnittliga åldern för utveckling av godartade örat cancer är 9 år . Medelåldern för utveckling av malignt örat cancer är 11 år . Tidig diagnos och administration av lämplig behandling metoder anses ofta vara viktigt i hundens tillfrisknande.

Symtom

I allmänhet finns det inga tecken på örat cancer när den fortfarande i sin inledande skede . Men om det inte upptäcks tidigt , några av de vanligaste symtomen som är associerade med det är förekomsten av en tumör , illaluktande flytningar, illaluktande lukt nära öronen , klåda , hudförändringar nära örat , stora utväxter fyller öronen och lokal smärta . I vissa elakartade fall av örat cancer , blöder också anses vara en möjlig symptom .

Orsaker och riskfaktorer

I likhet med andra cancerformer , finns det inga fasta orsaker till utvecklingen av örat cancer hos hundar . Dock är inflammation i yttre hörselgången ofta vara en möjlig orsak till utvecklingen av örat cancer hos hundar . Inflammation i hörselgången kan orsakas på grund av många bakterie-eller svampinfektioner . En sådan inflammation kan leda till utveckling av cystor hos hundar och kan leda till gradvis överväxt av körtlar , vilket ökar risken att utveckla cancer örat .

Progressiva ålder och ras av hundar anses också vara möjliga riskfaktorer som leder till öra cancer . Enligt Pet Cancer Center, cocker spaniel arter som anses vara en förhöjd risk för både godartade och elakartade former öra cancer .

Identifiering

Läkare förlitar sig i allmänhet på mikroskopisk eller histologiska analys av övervuxna massa för att avgöra om sin cancer och även bestämma omfattningen av spridning av cancer . Histopatologi är en av de vanligaste metoderna som används för identifiering av örat cancer . I histopatologiska undersökningen är en liten del av örat tumörmassan utmönstras från din hunds kropp . Detta exciderade del skickas sedan till ett laboratorium för mikroskopisk undersökning av vävnader att fastställa omfattningen av spridningen av den maligna celler . Avancerade avbildningstekniker som CT ( datortomografi ) scan och MRT ( magnetisk resonanstomografi ) kan vara användbar vid utvärdering av ditt husdjurs tillstånd .

typer av behandling

kirurgiskt avlägsnande av cancerceller är en vanlig behandlingsalternativ som används att behandla örat cancer hos hundar . Under operation , är de maligna celler utmönstras från kroppen för att förhindra deras vidare spridning och sprids över hela kroppen . Strålbehandling är ett möjligt alternativ till operation , eller det kan också användas tillsammans med kirurgiska processen hos hundar där hela cancercellerna inte kunde tas bort . Strålbehandling innebär att bestråla cancerceller med hög energi strålning för att förstöra dem och därigenom avvärja deras metastasering .

Home Care

Hindra din hund från att gnugga öronen med hjälp av speciella halsband kan hjälpa till att minska klåda , blödning och inflammation . Dessutom, efter hunden genomgår kirurgi , rengör operationsstället tre till fyra gånger om dagen .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.