vad är orsakerna till död i gallgång cancer ?

Gallgången cancer är en mycket allvarlig cancer att utvecklas inom tunn slang-det så kallade gallgången-som sträcker sig från levern till tunntarmen . Det finns flera typer av cancer som kan utvecklas i gallgången .

Gallgången cancer är relativt sällsynt, med endast omkring 2. 000 till 3. 000 personer i USA att utveckla den varje år . Chanserna att överleva för patienter med gallgången cancer beror i hög grad på var tumören och hur avancerad cancer har blivit när en diagnos ställs .

Tidpunkt för Discovery

Eftersom gallgången , som ligger djupt inne i kroppen , är tumörer som inte brukar kännas i en vanlig läkare besök och det finns inga blodprover som kan upptäcka gallgången cancer tillräckligt tidigt för att vara till hjälp . Därför gallgången cancer upptäcks ofta när cancern är avancerad och orsakar symtom som gulsot eller viktminskning .

tumörplacering

Ibland platsen kommer att möjliggöra gallgången att vara " opererande " ( där tumören skärs ut ) . Detta är den mest chans att bota gallgången cancer . Om tumören inte kan manövreras grund av placering eller hur avancerad den är , är överlevnaden över fem år mindre än 10 procent .

väljer bort Kirurgi

Eftersom kirurgi är den enda möjliga metoden för att bota en gallgång cancer , chanser att överleva är minimala utan den . Men för att operation avlägsna gallgången cancer har betydande biverkningar och en lång återhämtning . Om patienten och läkaren att fastställa att kirurgi kommer inte att ge en större chans att överleva eller förbättra livskvalitet , kan patienten och familjen väljer att inte genomgå en operation .

I detta fall finns det oftast andra " palliativ " alternativ för att få patienten mest bekväma och minska symptomen .

Underliggande Hälsofrågor

Ofta människor som utvecklar cancer i gallgången har andra hälsoproblem som fetma , ulcerös kolit eller levercirros . Dessa är också riskfaktorer för gallgången cancer , men kan även göra återhämtningen från operation eller annan behandling svår .

Cytostatika

Även när gallgången cancer upptäcks tidigt nog för operation som skall utföras , kan vissa kemoterapier vara mycket påfrestande för en redan sjuk kropp . Lika stor nytta som dessa läkemedel för behandling av cancer , kan de orsaka andra problem som leder till döden hos vissa personer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.