zetia & cancer fara

Zetia är en kommersiell form av medicinering ezetimib, som vanligtvis används för att behandla höga kolesterolvärden. Under 2008 och 202C amerikanska Food and Drug Administration (FDA) undersökte farhågor om att användningen av ezetimib kan öka risken att utveckla cancer

Fakta

Enligt US Library of Medicine, är ezetimib avsedd att användas som en del av ett övergripande program av kolesterol kontroll. Det är ibland kombinerad med en annan grupp av kolesterol läkemedel som kallas statiner.

FDA Review

I 2008 meddelade FDA en genomgång av den produkt Vytorin, som kombinerar Zetia med en statin heter simvastatin (Zocord). Preliminära resultat från en klinisk prövning visade att Vytorin använda dem påtagligt kan öka risk för cancer.

Review resultat

I december 202C FDA meddelade att Vytorin är "osannolikt" att öka chanserna för cancer utveckling. Medan simvastatin var att alla eventuella medverkan, har FDA inte definitivt utesluta ezetimib som en cancer faktor.

Zetia bedömning

I samma tillkännagivande förklarade FDA att användningen av Zetia på egen hand är också osannolikt att öka cancerrisker.

Överväganden

Även om FDA inte be vårdpersonal för att avbryta förskrivning Zetia eller Vytorin, gjorde det be dem att fortsätta att övervaka riskerna och fördelarna med dessa läkemedel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.