Agent Orange: sjukdomar och symtom

"Agent Orange" var en herbicid och avlövningsmedel som används av USA mot den vietnamesiska under Vietnamkriget för att förstöra lövverk i landsbygden för att ge dem en taktisk fördel. Skaparna av ämnet var inledningsvis ovetande om effekterna av ämnet kan ha på människor. Ämnet i den förening som har nu känt för att vara skadligt är dioxin. Agent Orange har påverkat tusentals amerikanska soldater och otaliga vietnamesiska.

Personlighetsstörningar

Som dioxin påverkar kroppen, kan det ge en tydlig skillnad i en persons personlighet och allmänna psykiska hälsa. En drabbad person kan uppvisa en mängd olika beteenden som de inte innan show. Dessa inkluderar:. Ilska, självmordstankar, ökad irritabilitet, depression och humörsvängningar, tillsammans med olika förändringar i personligheten

kloracne

Beroende på mängden och dosering av dioxin som en person utsätts för, kan de utveckla kloracne som följd. Detta markeras med en mängd skador som visas över hela kroppen, inklusive cystor, pustler och komedoner, samt mindre fall som liknar mindre akne utbrott. Men inte alla veteraner som utsattes för Agent Orange kommer att utveckla kloracne.

Cancer

I en studie utförd av den amerikanska regeringen år 1966 fick råttor varierande mängder av Agent Orange att testa deras effekter. Såsom dokumenterats av veteranerna från Vietnamkriget, Inc webbplats, råttor, inte bara utvecklat olika former av cancer, men en mängd av missbildningar och andra sjukdomar också. En nyare studie vid Emory University analyseras Vietnam War Veterans och olika sorters cancer som de kontrakterade beroende på exponering, som offentliggörs av Cancer Journal för Läkare online.

Fosterskador

Även en artikel publicerad på kabel nyhetskanalen MSNBC: s hemsida säger att den amerikanska regeringen har intagit ståndpunkten att det inte finns någon tydlig koppling mellan Agent Orange och dess negativa effekter på hälsan, invånare i en vietnamesisk by håller inte med. Som en av många byar släcka glöden med den kemiska under slutet av 1970, barn i olika åldrar lider av försvagande missbildningar som lämnar dem ofta nog skrikande av smärta hela dagen. De mödrar som åt fisk och drack vatten från omgivande vattendrag under den tid då Agent Orange släpptes, tillskriver detta till sina barn som föds hur de var.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.