MAO-hämmare livsmedel

monoaminoxidashämmare (MAO-hämmare) är läkemedel som gör att enzymet tyramin att ackumuleras i kroppen, ibland med obehagliga och med livshotande konsekvenser. . Tyramin förekommer allmänt i växter och djur och kommer in i kroppen genom vad du äter och dricker, så om du tar en MAO-hämmare bör du justera din kost för att minimera intaget. Dessa är grundläggande riktlinjer, för en detaljerad lista över diet, kontakta hälso-och sjukvårdspersonal såsom läkare eller dietist.

Livsmedel ska undvikas

Många livsmedel som ingår i vår normala meny är besvärande för dem som MAO-hämmare. Tyramin ökningar av livsmedel när de åldras, så i allmänhet, undvika allt som är i åldern, jästa, torkade, picklade eller övermogna (inklusive matrester som har varit i kylskåp i flera dagar).Hög på många listor över livsmedel för att undvika vissa amerikanska favoriter. Bland dem finns alkohol (inklusive sprit och öl, även alkoholfri öl är fortfarande fermenterat), korv (inklusive Bologna, pepperoni och korv) i åldern och blå ostar (inklusive Roquefort, Gorgonzola och Brie), inlagd sill, tofu (och allt annars gjorda av sojabönor, bland annat soja och teriyakisås såser), surkål, russin, kaviar och även avokado.Vissa livsmedel som är häftklammer i andra kök men relativt ovanliga i den genomsnittliga amerikanska kosten också hör till denna kategori, bland annat koreanska kimchi, japanska miso, indonesiska räkpasta och kött . eller jästextrakt (Marmite och Bovril i Storbritannien och Vegemite i Australien)

Foods med måtta

På en låg-tyramin diet kan du njuta av begränsade mängder av sådana behandlar som: mat eller dryck som innehåller koffein, choklad , gräddfil, amerikansk ost (upp till 3 oz. per vecka), en till två 4-oz. glas rött eller vitt vin per dag (utom Chianti) och inte mer än två 12-oz. flaskor öl per dag.

Livsmedel Njut

En tyramin-diet består främst av färsk frukt och grönsaker (uteslut avokado och papaya), färskt kött, fågel och fisk (ingen lever), färska ostar (t. ex. som grädde ost, keso och ricotta), mejeriprodukter (mjölk och glass), stärkelse (pasta, ris och spannmål), torkade ärter och bönor och jordnötssmör. När du äter ute, titta på ingredienser i livsmedel som i övrigt kan godkännas. Dessa kan vara bröd, kex eller grytor gjorda med lagrad ost. Det ostburgare låter oskyldigt nog, men var noga med att fråga vilken typ av ost på den.När en av Amerikas favoritmat, National Center for Biotechnology Information rapporter, via PubMed. att "pizzor från stora kedjor för kommersiell avsättning är säkra för konsumtion med MAO-hämmare måste dock försiktighet iakttas vid beställning av pizza från mindre butiker eller pizzor gourmet kända för att innehålla lagrade ostar. "Nyckeln till att minska tyramin i din kost verkar vara att köpa färska, laga färsk och äta färsk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.