autism och fin verksamhet motor

Statens neurologiska sjukdomar och Stroke anges att "autism (ASD) är en serie komplexa nervsystemets utveckling störningar, som kännetecknas av social nedskrivningar, kommunikationssvårigheter och begränsade, repetitiva och stereotypa mönster av beteende. " En i varje 110 barn i USA har fått diagnosen med någon form av autism. Ofta barn med autism har svårt att utveckla finmotoriken, men med ett fåtal specialiserade aktiviteter som du kan hjälpa ditt barn arbeta på sin fingerfärdighet.

Reward-Based Leksaker

Många elektroniska leksaker på marknaden bidrar till att utveckla finmotoriken, inklusive ring staplare, sorterare form och styrelser skum. Dessa leksaker kan ha blinkande lampor, vibrera, spela musik eller göra alla tre som en belöning när ditt barn manipulerar leksaken korrekt. Detta ger den sensoriska motivation att hålla ditt barn från att bli lätt distraherad. Många leksaker tala när vissa knappar trycks, hjälper ditt barn att lära sig bokstäver, siffror, färger och andra begrepp samtidigt finjustering motorik.

spela deg

Många finmotorik kan utvecklas med hjälp av lek deg. Hjälp ditt barn mögel stora bollar med henne palmer, små ärtstora bollar med bara fingertopparna och långa ormliknande former mellan händerna eller med händerna och en slät yta. Många autistiska barn har också klämma saker, vilket är bra för att förbättra underarm styrka, så spela deg är ett perfekt val för denna verksamhet. Använd verktyg för att manipulera spela deg också. Klipp med plast knivar eller fräsar cookie, göra räfflade mönster med den platta sidan av en gaffel, tryck ner knappar, tyg och andra texturer och visa barnet de mönster han skapade.

små verktyg

Lär ditt barn att använda verktyg såsom plast pincett för att plocka upp mini marshmallows, Cheerios, och småpengar. Använd en pipett för att suga upp färgat vatten och tryck sedan ut den för målning. Hjälp ditt barn skruvmejslar användning, t. ex. i en Erector set.

Skriva och rita

Ditt barn kan börja att lära sig skriva och rita av fingerfärg, rita linjer, former, siffror och bokstäver med sina fingrar . Använd färg, eller få ut vispad grädde och låt ditt barn ha lite kul. Magnettavla ritning leksaker eller stora mattor som ändrar färg med vatten pennor kan hjälpa ditt barn lära sig att förstå och styra en penna.

Uppdaterad leksaker och aktiviteter

Om ditt barn är lätt frustrerad av de leksaker hon redan har , överväga att skapa liknande leksaker med ändringar så att hon känner framgångsrik, sedan gå vidare till de svårare leksaker. Istället för en snörning styrelse med många hål, göra dina egna hemgjorda version av kartong, stans 3-6 hål istället för ett dussin. Skapa din egen pinne styrelse med plast vattenflaskor fyllda med vatten och glitter som passar in i hål i en pappkartong. Fyll några små lådor med sand och använda dessa som block, de ska bli lättare för ditt barn att stapla än vanliga block.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.