diskbråck lättnad

En diskbråck, som också kallas en brusten eller halkade disken, är en av de vanligaste orsakerna till smärta i ländryggen, enligt American Academy of ortopediska kirurger (AAOS). I många fall förbättrar diskbråck långsamt utan ingrepp, men vissa fall kan kräva medicinering eller operation för att ge lindring

livsstilsförändringar

Mayo Clinic rekommenderar att man undviker ansträngande aktivitet när de upplever ryggsmärta. Undvik tunga lyft, böjning eller sittande under en längre tid. Försök att engagera sig i ljuset fysisk aktivitet som tolereras att bibehålla sin flexibilitet och förhindra muskelstelhet.

Relief för lindriga fall

Hem behandlingsalternativ omfattar växlar mellan is och värme och tar en over-the-counter anti-inflammatorisk medicin som ibuprofen. En läkare kan ordinera recept narkotika eller steroidinjektioner för ärenden som inte svarar på over-the-counter läkemedel. Den AAOS rekommenderar också en till två dagar i sängläge för att lindra allvarlig ryggsmärta.

Kirurgiska Relief

Svåra fall kan kräva att en diskektomi att ta bort diskbråck, enligt Medline Plus. Patienter får spinal eller generell anestesi innan operationen, och de flesta kan gå hem samma dag. Risker med operation inkluderar reaktion på anestesi, skador på nerver och pågående ryggsmärtor efter operationen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.