hjärt myxoma histologi

Histologi är den del av biologin som fokuserar på att studera mikroskopiska vävnad struktur. En forskare som studerar dessa strukturer med hjälp av ett elektronmikroskop kallas HISTOLOG. "Histogenes", en underavdelning i histologi, är en studie av ursprunget till ogynnsamma förhållanden i vävnad struktur. Histologi studier förhållanden som negativt påverkar vävnad struktur, inklusive cancer. En typ av cancer prövas i histologi är känd som en

Definition

En hjärt myxoma är en cancersvulst neoplasm eller tumör, som förekommer i hjärtmuskeln vävnad, enligt en Medscape artikel om hjärt neoplasmer av Dr Mary C. Mancini. Det är också känt som ett "förmaksflimmer myxoma. " Detta villkor anses vara de vanligast förekommande hjärt tumör, motsvarande 40 till 50 procent av alla hjärt-tumörer. Cardiac myxoma kan presentera histologists och läkare som behandla sjukdomen med diagnostik och behandling utmaningar.

Utmanande Diagnos

Enligt artikeln av Dr Mancini, en hjärt myxoma är ofta asymtomatisk, och allt i hjärtat muskelvävnad. När symptom som finns är ofta förväxlas med andra hjärtproblem. Symtomen omfattar snabba hjärtslag, eller takykardi, feber och snabb andning, eller takypné. Om hjärt myxoma eller cancertumör börjar öka i storlek, kan den orsaka inre hjärt obstruktion, påminnande hjärtsjukdom eller kronisk hjärtsvikt. Använda histologi att studera förändringar i den mikroskopiska vävnad struktur hjärtat kan hjälpa till att diagnostisera hjärt myxoma mer exakt.

Histologi Diagnos

Histologi kan diagnostisera och även hjälpa till att lokalisera hjärt myxomas eftersom tumörer i hjärtvävnad struktur kommer att visas "gelatinös" och skiljer sig från andra celler när den undersöks under ett elektronmikroskop. Histologi används också för att skilja mellan två typer av hjärt myxoma, enligt en artikel i tidskriften "Kardiologi Rounds" titeln "Kliniska och genetiska aspekter av hjärtopererade Myxomas" av Dr Craig T. Basson av Brigham och Women's Sjukhuset. Undersökning av vävnad, kan också diagnostisera malignitet.

Histologi Lab Test

En annan laboratorietest som nämns av Dr Mancini i sin artikel är "SR" eller ESR. Erytrocyter är de röda blodkropparna som cirkulerar i blodet. Om laboratorietest visar högre än normal nivå av SR, i bottensedimentet vänster från döda röda blodkroppar, kan det indikera att en hjärt myxoma är närvarande.

Histogenes

Enligt Histopatologi-Indien. net, hjärt myxoma vävnad struktur studeras även av histologists att upptäcka den typ av redan existerande celler från vilken den kan utvecklas. Histologi studier har visat att celler som kallas "mesenkymala" eller embryonala celler som finns vid födseln, och "sub-endokardiell" celler, som finns i den inre beklädnaden av hjärtat väggen, kan utvecklas till hjärt myxomas.

Behandling

med kirurgiska ingrepp, inklusive resectioning att ta bort hjärt myxoma är föreskriven behandling enligt Medscape. När hjärt myxoma är elakartade, får cellgifts-och strålbehandling också skrivas ut. Vissa patienter med samexisterande förhållanden, såsom högt blodtryck, hjärt arytmi (oregelbunden hjärtrytm) och paraganglioma-en tumör i binjuren vävnader-kommer att kräva betablockerare före operation. Även histologi inte används i den kirurgiska behandlingen av en hjärt myxoma måste hjärtats vävnad struktur övervakas före och efter behandling, särskilt under cellgifter och strålbehandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.