litium och överaktiv sköldkörtel

Den mänskliga kroppen gör ibland saker som skapar symptom som är svåra för många människor att klara av. Trots noggrann forskning, medicinska forskare kämpar ibland för att fastställa vad orsaken är av en viss medicinsk åkomma. När det gäller de överaktiv sköldkörtel, som destabiliserar stämningen och orsakar andra medicinska problem som hjärtsjukdom skada, läkare söka efter olika åtgärder och botemedel. En metod att behandla en överaktiv sköldkörtel är användning av radioaktivt jod behandling i kombination med litium.

Sköldkörtel

Sköldkörteln gör, butiker och frisätter hormoner som används för att reglera hjärtat, blodet tryck, kroppstemperatur och ämnesomsättning, enligt Medicine. net. Varje del av kroppen behöver dessa sköldkörtelhormoner. Denna körtel sveper runt i luftstrupen och är under Adams äpple. Elementet används oftast för att de hormoner som produceras av sköldkörteln jod.

Litium

Litium blockerar frisättning av jod och sköldkörtelhormoner frigöras från sköldkörteln, enligt universitetet i Pisa. Hur detta fungerar är inte känt till läkare. En teori är att litium interagerar med atomer i nervceller och förhindrar natrium pumpar från den löpande så effektivt, vilket innebär att kroppen använder mindre natrium. Denna funktion kan styra effekter såsom mani och excitation. Dehydrering är möjligt när man tar litium, bör så att patienter dricka mycket vatten. Litium bör endast tas i rekommenderade doser, med överdosering leder till illamående, kräkningar, diarré, sömnighet, suddig muskelsvaghet, darrningar, bristande koordination, syn och /eller ringningar i öronen. Litium kan leda till överdriven törst, svaghet, rastlöshet, smärta, yrsel, hallucinationer, feber, skakningar, illamående, håravfall och kliande hud.

Behandling

Litium förskrivs till patienter med kraftigt hyperaktiva sköldkörteln, vanligtvis när patienten har Grave's sjukdom. Litium ökar effektiviteten av radioaktivt jod behandling, enligt MyThyroid. com. Detta litium måste användas på kort sikt.

Grave's sjukdom

Grave's sjukdom är ett tillstånd där kroppen angriper sköldkörteln, vilket gör att sköldkörteln att släppa tyroxin. När sköldkörteln blir överaktiv, kan det påverka patientens humör och utseende. Medan Grave's sjukdom inte kan stoppas, kan behandlingar kontroll av utsättning av tyroxin, enligt Mayo Clinic.

Alternativ

Grave's sjukdom är också behandlas med betablockerare, antityreoida läkemedel och kirurgi. Sedan Grave's sjukdom är inte en livshotande sjukdom, vissa patienter väljer att hantera symtomen i stället för att behandla det. Däremot kan Grave's sjukdom leda till problem med ögonen, hjärtat och benen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.