övningar för att stärka ligament i knät

Knäet har flera ligament på det som ansluter ben i benet tillsammans. Dessa ligament är något lätt att skada, särskilt i idrottare som stress och påfrestningar dem ofta. Efter en skada på ett ligament, kommer sjukgymnaster arbeta med er att sanera det med flera olika övningar. Ligament är bäst stärkas genom övningar som stretch och avtal den skadade delen, samt stärka musklerna runt knäet.

Quad Motion

Om du nyligen har haft en skada på ett knä ligament, det finns övningar som kan göras som är väldigt liten men gör stor inverkan på den fysiska terapi processen. En är helt enkelt upphandlande quad musklerna och något lyft knät från marken. Börja med att vila benet på marken och upphandlande din quad muskler i fem sekunder. Gör upprepningar av detta för den första sessionen. Öka tiden successivt rum och därefter börja starta med en större böj i knäet. Vila knät upp på en liten kudde eller ihoprullad handduk eller filt. Så småningom sitter i en stol och lyft ditt ben tills det är rakt ut framför dig.

Hamstring Motion

Förutom quadricepskontraktion muskler, hamstrings är viktigt att använda för att stärka knä ligament. Lägg på magen och lyft benet en aning från marken. Håll den i fem sekunder och släpp. Fortsätt att upprepa denna process och du bör kunna gradvis öka höjden ditt ben kommer att lyfta från marken. Efter några sessioner, gör detta att stå upp och så småningom böja benet helt så att handen kan hålla foten.

Lägg Resistance

Efter ett tag kommer ditt knä vara i mycket bättre skick med fortsättning av styrkeövningar. Samma övningar kommer att fortsätta arbeta genom att lägga till mer motstånd till processen. Prova fotled eller ett motstånd band.

Knäböj

En av de mest väl avrundad övningar du kan göra för att stärka knä ligament är knäböj. Start dem när du är tillräckligt har stärkt knäet nog att lägga lite motstånd. Börja med fötterna axelbrett isär och något böja dina knän. Håll squat i fem sekunder och släpp. Fortsätt med detta, bockning så djupt som du kan utan att orsaka smärta. Så småningom bör du lägga vikt i processen med hjälp av antingen en axel vikt, eller ett motstånd band och huk genom att ta ett steg framåt på samma gång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.