varför vissa människor inte kan använda kontaktlinser

Kontaktlinser är ett alternativ till glasögon som kan korrigera nästan alla problem med synen. Men vissa människor med vissa ögonsjukdomar inte att kunna använda kontaktlinser

Typer

Flera typer av kontaktlinser är tillgängliga på marknaden, de populäraste är mjuka linser och Gaspermeabelt linser. Linser är utformade på fyra olika sätt: sfäriska, toriska, progressiva och orthokeratology. Kombinationen av de typer av linser med motiv att göra det möjligt för nästan vem som helst att använda kontaktlinser.

Komplikationer

Du kanske inte kan bära kontakter på grund av irritation från objektivet sammansättning. Andra möjliga orsaker är felaktig ordination. Ett besök på optiker kan identifiera och oftast lösa problemet. Dessutom kan linsbärare måste sluta med kontakter om de börjar uppleva symptom som ögat, dimsyn eller andra problem.

Överväganden

Om du har problem med kontaktlinser, överväga att ändra den frekvens med vilken du ändrar linserna. Till exempel, om du bär för närvarande årligen linser, be din läkare att ändra förskrivning till månadslinser eller ens endagslinser. Du kan också dra nytta av att ändra dina saltlösning eller med hjälp av ett enzym remover. Om inte andra instruktioner, alltid tar ut dina linser nattliga och kassera dem enligt anvisningarna. Om du inte gör det kan det leda en ögoninfektion eller ens synförlust.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.