Motilium information

Motilium är också känd som domperidon maleat, vilket är en dopamin-antagonist. Detta läkemedel används för att förebygga magsjuka som orsakas av läkemedel som används för kemoterapi, Parkinsons sjukdom och sura uppstötningar. Motilium är också för att lindra känslor av uppsvälldhet, migrän och fyllighet

Syfte

Motilium används för att dra åt musklerna vid ingången sätt i magen och slappna av musklerna i botten. Det ökar muskelkontraktion att påskynda matsmältningen. Detta läkemedel lindrar också illamående genom att blockera dopaminreceptorer i hjärnan.

Biverkningar

De biverkningar som tar Motilium innebära förlust av balans eller muskel kontroll. Problem som en torr och svullnad mun kan uppträda. Motilium kan påverka beteendet genom förändringar i aptit, mental slöhet och irritabilitet. Hjärta palpations, svullnad av extremiteter, diarré och förstoppning sällan inträffar.

Överväganden

Motilium bör endast användas av gravida och ammande kvinnor om en läkare anser att medicineringen ska vara avgörande för moderns hälsa. Detta läkemedel ska inte användas av personer som är laktosintoleranta eftersom det har laktos som en ingrediens. Motilium ska heller inte användas av barn, personer med låga njurfunktion och patienter med perforeringar i magen. En läkare eller apotekspersonal rekommendation ska ges om Motilium kommer att användas tillsammans med andra läkemedel såsom: monoaminoxidas (MAO)-hämmare, fenelzin, prokarbazin selegilene och tranylcypromin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.