orsakerna till benmassa förlust

Under hela ditt liv dina ben ständigt upplösning och växer upp i en process som kallas remodellering, där du ersätta de flesta av dina skelett var 10 år. . Benmassa uppstår när benförlust överträffar tillväxten av nytt ben. Så många som 34 miljoner amerikaner har låg benmassa densitet, enligt National Osteoporosis Foundation. Även post-menopausala kvinnor är mer benägna att benmassan förlust än någon annan grupp, kan benmassan förlust drabba vem som helst, på grund av olika faktorer som bidrar till förlust av benmassa.

brist på kalcium

Utan kalcium kan du bygga inte nytt ben under livslång process för benremodellering. Du behöver en stadig, kontinuerlig ström av kalcium i blodet, eftersom många av dina organ, såsom hjärta, muskler och nerver, är beroende av kalcium för att fungera. När dina organ behöver kalcium och det är inte i blodet, kommer de stjäl kalcium lagras i skelettet. Med tiden kan dina organ bryter allvarligt kalcium i skelettet, vilket leder till tunna, benskörhet.

D-vitaminbrist

D-vitamin hjälper kroppen att absorbera och utnyttja kalcium. Utan tillräckligt med D-vitamin kan din kropp inte använda kalcium från maten du äter. Som ett resultat av kalcium i blodet sjunker. Detta leder till dina organ som bryter kalcium från dina ben, vilket slutligen resulterar i benmassan förlust.

Stillasittande livsstil

Om du inte arbetar dina ben, kommer de inte förbli starkt. Genom att sätta mild stress på dina ben genom styrketräning hjälper du kroppens naturliga process för benremodellering. Benremodellering sker som svar på fysisk stress.Om du inte rör dig genom regelbunden fysisk träning, kommer dina ben att förlora vikt, blir svag. Följaktligen kan överskott fysisk aktivitet, såsom repetitiva triathlon och maraton, resultera i skador på ben från överbelastning dem. Ytterligare skador kan uppstå genom rättsstridigt kost, eftersom dessa idrottsutövares kropp kommer att kräva mer vitaminer och mineraler än de flesta människor behöver.

Excess Alkohol

Dricker du mer än tre alkoholhaltiga drycker om dagen? I så fall kan du att sätta dig själv i riskzonen för sänkt benmassa. Alkohol kan stoppa benremodellering och öka kalcium förlust. Det är en dubbel whammy när det gäller att sätta dig i riskzonen för svag, benskörhet. Dessutom är berusade ökar risken för fall och sprickbildning dina ben

Rökning

En annan stor anledning att lägga dessa cigaretter ner. Benförlust förebyggande. Inte bara är rökning dåligt för ditt hjärta och lungor, det är också dåligt för dina ben. Kvinnor som röker har lägre östrogennivåer än de som inte gör det. Sänkta östrogennivåer leda till minskade benmassan. Och sänkte östrogennivåer sätta på klimakteriet vid en tidigare ålder, vilket innebär att du kommer att uppleva fler år av benförlust. Benförlust är snabbast under de första åren efter menopaus.Både män och kvinnor som röker tenderar att absorbera mindre kalcium i sin kost, liksom. Mindre kalcium från kosten betyder mer kalcium utarmat från dina ben.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.