Protopic salva använder

Protopic salva tillhör en grupp läkemedel som kallas calcineurinhämmare -. En typ av immunosuppressiva för att blockera inflammationsprocessen. Medicineringen kan endast förskrivas av läkare för användning som lokal behandling för att behandla eksem (atopisk dermatit). Protopic salva finns i två styrkor, och förskrivs hänsyn till ålder, men därefter bör det inte användas på barn yngre än 2 år, eller av någon med ett försvagat immunförsvar, enligt Food and Drug Administration (FDA) hemsida . Dermatologer är nu förskrivning Protopic salva för behandling av andra hudåkommor.

Eksem

Protopic salva är föreskriven för behandling av måttlig till svår eksem. Enligt Protopic webbplats Läkemedlet är bara förskrivas när andra receptbelagda mediciner har misslyckats, eller när din vårdgivare råder inte användningen av andra läkemedel. Protopic salva bör endast användas under korta tidsperioder, med avbrott i mellan, eftersom säkerheten på lång sikt, oavbruten användning inte har bestämts.

Psoriasis

Protopic salva har också godkänts av FDA förskrivs för behandling av psoriasis. Enligt National Psoriasis Foundation webbplats fungerar Protopic salva bra vid behandling av psoriasis på känsliga områden, t. ex. i ansiktet. Protopic salva inte orsakar glaukom och kan användas säkert på ögonlocken, samtidigt som man undviker eventuella biverkningar av en nasal steroid.

Vitiligo

Enligt vitiligo supportwebbplats är Protopic salva också en förskrivna immunmodulerande för behandling av vitiligo. Protopic salva är ofta ordineras som läkemedlet kan varvas med lokala steroider i syfte att minska risken för eventuella biverkningar.

Andra användningsområden

Enligt FDA, är läkemedel ibland ut för att användas för andra ändamål än vad som anges i en medicinsk guide. Medicineringen Handboken ska läsas varje gång du får ett recept för Protopic salva eftersom information kan förändras. Protopic salva bör endast användas för det tillstånd som den medicin ordinerats. Även om någon har samma symtom, skall medicineringen inte delas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.