hörselproblem hos barn

Vissa barn föds med hörselproblem, medan andra upplever dem i sin linda. Detta kan orsaka stress för föräldrar som vill sina barn att vara frisk och framgångsrik som de växer i barndomen

Typer

Sensorineural hörselnedsättning eller dövhet, innebär att det finns ett problem med innerörat. Det tenderar att finnas från födseln och är behandlingsbart. Under tiden kan öroninfektioner orsaka konduktiv hörselnedsättning, vilket betyder någonting stör överföring av ljud, men innerörat är intakt. Detta är oftast behandlingsbara.

Test

Sjukhus fråga hörselundersökningar för spädbarn innan de lämnar sjukhuset, men barn som föds utanför sjukhusen eller de som utvecklar hörselproblem senare behöver läkarbesök för testning. Barn Hälsa rekommenderar screening före bebisar tur tre månader för att fånga problem tidigt.

Symtom

Tre månader gamla med god hörsel bör vakna eller skrämma vid höga ljud, enligt National Institute on Dövhet och annan kommunikation störningar. Med sex månader, bör de flytta sina huvud mot ett ljud och upprepa ljud.

Dövhet

Spädbarn med total dövhet kan använda en hörapparat eller cochleaimplantat att lära sig tala. Ett annat alternativ är teckenspråk, som ger barn en chans att utveckla ett språk som naturligt passar dem och ger dem möjlighet att lyckas i livet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.