hur man kan jämföra protonpumpshämmare

Gastroesofageal refluxsjukdom (GERD) är ett allvarligt tillstånd som orsakar dem som berörs av den för att uppleva halsbränna två gånger i veckan eller mer. Att behandla GERD, kommer din läkare att förskriva sannolikt en protonpumpshämmare (PPI)

Hur de fungerar

Protonpumpshämmare finns mediciner som verkar genom att minska mängden syra gjorts i magen. De är indicerat för behandling av GERD, ett tillstånd där magsyra bakåt flöden, vilket ofta får halsbränna och potentiella skador på matstrupen. Det finns sju PPI närvarande finns på marknaden, med tre av dessa finns även i en OTC-preparat

Receptbelagda PPI

Alla de sju PPI är tillgängliga i ett recept-versionen. Nexium (esomeprazol) , Kapidex (dexlansoprazole), Prevacid (lansoprazol), Prilosec (omeprazol), Zegerid (omeprazol /natriumbikarbonat), Protonix (pantoprazol) och Aciphex (rabeprazol). Av dessa är det bara Prevacid och Protonix har generiska motsvarigheter finns. Generiska läkemedel innehåller samma aktiva substans som varumärkes drog och vanligtvis kostar betydligt mindre.

Over-the-Counter PPI

Enligt Consumer Reports Health. org, tre av PPI idag finns på marknaden finns i en over-the-counter preparatet: omeprazol (Prilosec OTC), omeprazol /natriumbikarbonat (Zegerid OTC) och lansoprazol (Prevacid 24 timmar). Dessa mediciner har samma aktiva substans som receptet versionen av läkemedlet men finns receptfritt.

Överväganden

Kostnad är en viktig faktor när man väljer en PPI. Den Consumer Reports studien konstateras att samtliga PPI var ungefär lika effektiva men varierade avsevärt i kostnad. Om du har sjukförsäkring, ta reda på vilka PPI din plan kommer att omfatta. Du kan sedan diskutera den billigaste alternativen med din läkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.