hur man balanserar surhetsgraden

För mycket syra i kroppen kan orsaka GERD (gastroesofageal refluxsjukdom) och halsbränna. Det är viktigt att ha en balans mellan syra och alkaliska i kroppen för att förhindra dessa problem och känna dig på topp. Genom att minimera sura livsmedel i din kost kan du hålla en hälsosam balans och undvika allvarligare problem på vägen
1.
Överväga att köpa en syra /bas pH test kit. Dessa finns online och på de flesta droger butiker. Testet används för att bestämma mängden syra och alkaliska i kroppen genom att sätta en liten mängd urin på en teststicka och jämföra den med en färgkarta. Målet är att vara omkring 7.
2.
Undvika eller begränsa sura livsmedel och drycker. Några av de livsmedel som innehåller mycket syra är kaffe, choklad, kött, mejeriprodukter, jordnötter och paranötter, brysselkål och majs, tårta och makaroner, liksom tranbär, katrinplommon, jordgubbar och granatäpplen. Försök att undvika mättat fett, kryddig och salt mat.
3.
Ät alkaliska livsmedel. Försök att äta tre alkaliska till en syra för att hålla en bättre balans. Betrakta ett Medelhavet-typ diet för bästa alkaliska livsmedel. Denna diet består främst av frukt, grönsaker, nötter och frön och kärnor (med undantag av de som är sura, som nämns ovan).
4.
Använd över disk antacida vid behov . De finns på alla livsmedelsbutiker och apotek och de arbetar för att neutralisera syran i magsäcken. Det är bäst att ta dem efter att ha ätit så att de arbetar långsammare och effekterna håller längre.
5.
Drick mycket vatten för att spola ut systemet. Det är också viktigt att äta mindre och tätare måltider så att matsmältningssystemet inte behöver arbeta så hårt för att bryta ner maten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.