livsmedel för att undvika med RA

En diagnos av reumatoid artrit öppnar upp en värld av frågor. Du undrar hur läkemedel, sjukgymnastik och kost kommer att drastiskt förändra ditt liv och förändra ditt omhuldade dagliga vanor. Inflammation i lederna, förlust av sömn och kronisk daglig smärta är alla symptom som samtidigt under tung medicinsk forskning och granskning, är fortfarande inte omfattas av en mirakelmedicin. Det lämnar dig med uppdrag att tillgodose medicin halvvägs. För att göra detta, du kommer att behöva ta reda på om någonting på din tallrik gör saken värre.

Mejeri

Eftersom RA är en sjukdom som drabbar immunförsvaret, bör du skära ned på de livsmedel som också ge din kropp försvar en daglig träning. Eftersom de flesta matintolerans är mild i bästa fall, folk får ofta undan med att äta vissa av de saker som agitera deras kroppar. Dairy allergier (laktosintolerans) är vanligt, och kroppen kan hantera dessa reaktioner när de är milda. Men när immunsystemet redan angriper kroppen, bör du inte lägga bränsle på elden. Enkla test kan avgöra om du är laktosintoleranta

Nightshades

Nightshade växter -. Grönsaker som aubergine, tomat och paprika-är också milda irriterande att matsmältningssystemet. Dessa går hand i hand med mejeriet i att om du inte uppvisar allergiska reaktioner nightshades, du hjälper inte ditt immunförsvar när den behöver det mest. Att hålla en matdagbok eller bara klippa ut enskilda nightshades hjälper dig att avgöra vilka av dessa som orsakar dig extra smärta.

Heavy Socker och oljor

Inflammatoriska livsmedel innehåller enzymer som orsakar inflammation i kroppen. Tyvärr är en stor symptom på RA inflammation i lederna. Kombinera dessa två, och du kommer att få tufft att bekämpa effekterna av sjukdomen. Inflammatoriska livsmedel är de tunga i socker, oljor och fetter. Skär dessa livsmedel ut, eller åtminstone minska sitt saltintag, att minimera effekterna av inflammation. Fast det verkar som inflammatoriska livsmedel är alla goda sådana, skära ned på dessa livsmedel rekommenderas för alla, därför bör RA drabbade iaktta särskild försiktighet för att undvika dem.

Red Meat

rött kött är höga i fett och proteiner än kan orsaka ytterligare inflammation i kroppen, eventuellt överdriva effekterna av RA. För att få fetter som kroppen behöver utan att orsaka inflammation, prova att äta mer fisk. University of Maryland Medical Center föreslås att "omega-3-fettsyror som finns i fiskolja kan ha anti-inflammatoriska egenskaper användbar för RA gemensamma smärtlindring. " Organisationen föreslår att äta lax, sill och andra "feta" typer av fisk.

Alkohol

Alkohol är en inflammatorisk dryck som bör modereras noggrant, speciellt om du tar smärtstillande medel eller andra receptbelagda behandling för reumatoid artrit. Studier av Harvard Avdelningen för epidemiologi visar att konsumtionen av alkohol i måttliga mängder kommer att resultera i mindre inflammation i kroppen, ett resultat som kan underlätta både RA och andra sjukdomar påverkas av inflammatoriska markörer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.