hem rättsmedel för gasbubblor

En av de vanligaste och obekväma förhållanden som kan plåga kroppen från tid till annan är gaser i magen, eller gasbubblor. . Gas kan uppstå på grund av felaktig eller otillräcklig matsmältning, eller helt enkelt därför att maten äts producerar stora mängder gas när det interagerar med matsmältningsenzymer och naturligt förekommande mag-och tarmbakterier. Men ett antal huskurer finns för att förhindra gasbubblor bildas i första hand, och för att lindra smärtan och trycket när gaser i magen smärtor förekommer.

En gnutta förebyggande

små, täta måltider kan vara nyckeln till att förebygga ansamling av gaser i magen, enligt mor Nature. com. För dem som är laktosintoleranta, kan förebyggande av gasbubblor vara så enkelt som att ta tabletter eller kapslar som innehåller enzymet laktas när man intar laktos innehåller livsmedel som mjölk, ost eller glass. Andra matsmältningsenzymer samband med måltid kan förhindra uppkomsten av alltför stora gaser i magen. Aktivt kol kan tas antingen före eller efter måltid för samma ändamål, men får inte tas för mer än två veckor. En kort promenad efter maten kan också hjälpa till att förhindra en ansamling av gas.

Drick din gas Troubles Away

En kopp vatten innehåller en eller flera droppar av ingefära, pepparmynta eller kanel extrakt kan få befrielse från gas smärtor. Ingefära eller pepparmynta te kan ha samma effekt. Enligt Dr Manik Hiranandani, en dryck gjord på 1 /2 tsk paprikapulver och 1 tsk spiskummin utsäde pulver upplöst i varmt vatten är ett effektivt rättsmedel för gasbubblor. Hiranandani förklarar "paprika flyttar gas längs, medan Kumminfrö pulvret hjälper till att bryta upp gasbubblor i tarmarna. "

Övningar för Relief

Yoga ställningar som framåt innebär böja eller vrida är till hjälp för att lindra trycket av gaser i magen. En anpassning av yogaställningen kallad" pump "kan faktiskt släppa bebyggda gas. Denna övning utförs liggande på rygg, med första ena knäet, sedan den andra förde till bröst och höll i 10 sekunder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.